Jakub Forgács Samospráva

Marian Kotleba je už županom: Želanie bielych Vianoc vyvolalo smiech!

AKTUALIZOVANÉ. Marian Kotleba sa ujal funkcie župana. Víťaz novembrových volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) ako aj kandidáti na poslancov do Zastupiteľstva BBSK zložili svoje sľuby.

Ilustračný obrázok k článku Marian Kotleba je už županom: Želanie bielych Vianoc vyvolalo smiech!
Zdroj: Webnoviny.sk

Zložením sľubu sa na piatkovom ustanovujúcom zasadnutí Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja stal jeho predsedom víťaz novembrových volieb Marian Kotleba (Ľudová strana Naše Slovensko). Sľub tiež zložilo 46 novozvolených poslancov 49-členného Zastupiteľstva BBSK. Traja zvolení kandidáti na poslancov sa v piatok na zasadnutí nemohli zúčastniť a sľub budú skladať na najbližšom zasadnutí.

Biele Vianoce

Kotleba poslancov poprosil, aby spolu s ním „ťahali za jeden povraz“ vo veciach, ktoré budú užitočné pre rozvoj BBSK, pričom zdôraznil, že mu ide o rovnomerný rozvoj všetkých okresov v kraji. „Nech ľudia vidia, že samosprávny kraj nie je zbytočným stupňom samosprávy, ale pomáha im skvalitňovať život,“ dodal Kotleba. Poslancom zaželal aj biele Vianoce s dodatkom, aby bolo veľa snehu, čo v časti sály vyvolalo smiech. Pozrite si záznam Kotlebovho príhovoru TU!

Personálne čistky vraj nechystá

Na brífingu po zasadnutí Kotleba uviedol, že na Úrade BBSK sa nechystá robiť personálne čistky, pripravuje však personálny audit. O svojich zámeroch v tejto aj v ďalších oblastiach plánuje konkrétnejšie informovať na tlačovej besede začiatkom januára.

Zasadol do prestížneho kresla: Marian Kotleba je už županom!
7
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM