Jakub Forgács Správy

Zápisy do bystrických škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite... s týmito zmenami treba rátať

Nastupuje vaše dieťa do školy či škôlky? Potom zbystrite pozornosť. Nastanú zmeny termínov zápisov, ktoré by ste nemali prehliadnuť.

Ilustračný obrázok k článku Zápisy do bystrických škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite... s týmito zmenami treba rátať
Zdroj: TASR

Minulý rok riešili Banskobystričania zápisy budúcich prvákov už v tomto čase. Nastala však legislatívna zmena. „Zápisy do prvých ročníkov budú podľa novej legislatívy prebiehať v apríli. Je k tomu pripravené aj všeobecne záväzné nariadenie mesta, ktoré ide teraz do zastupiteľstva. Zápis do prvého ročníka má byť podľa nastaveného VZN prvý pracovný utorok v mesiaci apríl,“ uviedla Anna Martišovičová.

Spomínaný návrh zmeny VZN už podľa jej slov prešiel aj Komisiou MsZ pre školstvo a šport aj Mestskou radou a teraz o tom budú rokovať poslanci. Miesto a čas zápisu totiž musí podľa legislatívy schváliť zastupiteľstvo.

Čo sa týka zápisu do materských škôl, ten zvykol v jednotlivých banskobystrických materských školách prebiehať začiatkom marca. Tam však tiež nastane zmena. „Bude posledný aprílový týždeň od 25. apríla 2016,“ dodala Martišovičová.

Čítajte tiež:

Koľko má vlastne Bystrica obyvateľov? Nové zistenia týkajúce sa nášho mesta

Nádherné diela vytvorené mrazom: Pri Bystrici vznikli očarujúce ZÁBERY, tento malý trik pomôže každému!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM