Jakub Forgács Hokej

Zákrok, po ktorom zasahovala sanitka, má dohru: Košickému útočníkovi udelili prísny trest!

Disciplinárka rozhodla o treste za nešetrný zákrok v zápase oceliarov s baranmi. Pozrite, aký dištanc čaká Košičana Lapšanského za hit na bystrického útočníka Loskota.

Ilustračný obrázok k článku Zákrok, po ktorom zasahovala sanitka, má dohru: Košickému útočníkovi udelili prísny trest!
Zdroj: TASR

Disciplinárny senát Tipsport ligy potrestal útočníka HC Košice Adama Lapšanského štvormesačným dištancom. Dôvodom dlhodobého zastavenia činnosti bol nešetrný zákrok na českého útočníka Mareka Loskota z HC'05 Banská Bystrica.

Loskot dostal od Lapšanského nepríjemný hit a sanitka ho okamžite previezla do nemocnice s podozrením na vnútorné krvácanie. Český útočník napokon vyviazol „len“ s otrasom mozgu. Lapšanského síce zákrok mrzel, no disciplinárny senát mu napriek tomu udelil prísny trest.

„Tipsport Liga na čele so svojím disciplinárnym senátom veľmi aktívne a bohužiaľ, zatiaľ nie veľmi úspešne bojuje s veľkým množstvom obzvlášť nebezpečných zákrokov, hlavne odzadu a do priestoru hlavy a krku. V našom úsilí ochrániť našich hráčov pred takými zákrokmi nepoľavíme napriek tomu, že je nám veľmi nepríjemné udeľovať také veľké a prísne tresty,“ povedal na oficiálnom facebookom konte súťaže jej šéf Richard Lintner.

Čítajte tiež:

Pozrite si kompletnú tabuľku Tipsport Ligy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM