Jakub Forgács Kultúra

Brezno zažije premiéru: V meste sa prvý raz uskutoční Deň Rómov

V stredu o 10:00 sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Brezne uskutoční 1. ročník Dňa Rómov. Mladí účinkujúci predvedú svoj talent ako speváci, tanečníci, ale aj výborní hudobníci.

Ilustračný obrázok k článku Brezno zažije premiéru: V meste sa prvý raz uskutoční Deň Rómov
Foto: Iveta Hrabovská

Toto zaujímavé podujatie pripravili mesto a Komunitné centrum Plamienok. Nultý ročník Dňa Rómov zorganizovalo mesto Brezno už vlani v rovnakom termíne.

Programu sa zúčastnia tri základné školy mesta Brezna. „Špeciálna základná škola v Brezne, deti z Komunitného centra Plamienok a pozvaný je aj hosť, žiak základnej školy vo Valaskej Ivan Pokoš,“ informovala asistentka primátora mesta Alena Šperková. „Pochádza z Hronca a navštevuje aj základnú umeleckú školu vo Valaskej, kde sa učí hrať na harmoniku. Je zaradený do štipendijného programu mimovládnej neziskovej organizácie Divé maky,“ priblížila Šperková.

Okrem iného sa predvedú aj deti z Komunitného centra Čierny Balog, zo Špeciálnej základnej školy Mazorník, zo Špeciálnej základnej školy Polomka, z Odborného učilišťa internátneho Valaská a z Detského folklórneho súboru Klások z Valaskej.

Foto ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM