Monika Obrtalová Rôzne Rôzne

Zajtra sa bude námestím niesť jazz!

Banskobystričania i návštevníci mesta sa môžu v piatok a sobotu tešiť na v poradí už 16. medzinárodný dixielandový festival. Vďaka medzinárodnému projektu krajín V4 privítame v krajskom meste okrem slovenských kapiel aj hostí z Poľska, Maďarska a Čes

Program sa začne o 15.00 hodine pochodom dixielandových orchestrov mestom. Na podujatí sa predstavia dve banskobystrické kapely. Jedna z nich, BB Band Dixieland Jazz Band, oslávi jubileum 25 rokov od svojho založenia krstom CD. Na festivale tiež zahrá jedna z najznámejších dixielandových kapiel v Maďarsku Miskolc Dixieland Band. Pred publikom ďalej vystúpi Jan Smigmator, 26-ročný swingový spevák z Prahy, ktorého bude sprevádzať Trio Milana Kašubu.

„Z Poľska privítame najstaršiu poľskú tradičnú jazzovú formáciu Jazz Band Ball Orchestra, založenú v roku 1962,“ uviedla Ingrid Hajdučková z banskobystrického Parku kultúry a oddychu. Hviezdou večera má byť americká jazzová speváčka Harriet Lewis. Počas festivalu budú na Radnici sprístupnené dve výstavy fotografií. Banskobystrický umelecký fotograf Leo Redlinger pripravil pri príležitosti svojho životného jubilea výstavu s názvom Jazz bolo, tam bolo… Na výstave Banskobystrického fotoklubu sa odprezentuje sedem fotografov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM