Monika Obrtalová Rôzne

Začal sa Týždeň športu pre všetkých

Banská Bystrica bude celý týždeň holdovať športu a športovým aktivitám. Vďaka podujatiu Týždeň športu pre všetkých si môžu záujemcovia vyskúšať v areáli plážového kúpaliska na Štiavničkách, pod Pamätníkom SNP a v telocvični bystrických škôl viacero p

Podujatie pripravilo Mesto Banská Bystrica v spolupráci so športovými klubmi a miestnymi školami. Záujemcovia sa môžu zapojiť do pohybovaných aktivít, ktoré budú počas celého týždňa organizované po celej Banskej Bystrici. Príležitosť dostanú všetky vekové kategórie, od tých najmenších až po seniorov. Okrem „tradičných“ športov ako futbal, stolný tenis a plávanie, si pohybovo zdatnejší môžu vyskúšať aj kolieskové korčuľovanie, badminton alebo sa zapojiť do florbalových turnajov.

V rámci celotýždňového podujatia sa v stredu 26. mája mesto zúčastní aj akcie// „World Challenge Day“//. Ide o súťaž ľubovoľných aktivít, ktoré trvajú nepretržite 15 minút a je potrebné, aby sa do súťaže zapojilo čo najviac ľudí. Pre deti bude v tento deň prichystaný na základnej škole na Golianovej ulici olympijský festival a branná súťaž „Policajt – môj kamarát“, ktorá sa uskutoční v areáli plážového kúpaliska na Štavničkách. Podujatie vyvrcholí v nedeľu 30. mája turistickým pochodom na Suchý vrch.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM