Monika Obrtalová Krimi

Za podvod s autom dostal viac ako rok

Trest štrnásť mesiacov podmienečne s odkladom výkonu na 28 mesiacov za podvod uložil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 24-ročnému Tomášovi Horeličanovi z krajského mesta. Sudca vyhlásil rozsudok po tom, ako schválil dohodu o vine a treste

Horeličan priznal, že na žiadosť istého muža si prenajal a následne vyviezol do Moldavska dodávkový Mercedes Benz, čím majiteľovi požičovne áut spôsobil škodu vyše 20-tisíc eur. Horeličan po skončení odboru mechanik stavebno-izolačných zariadení krátko pracoval v Prahe a neskôr v Anglicku. V Čechách sa zoznámil s istým Vitalijom, ktorý tvrdil, že je z Moldavska. Ten naviedol Horeličana, aby si požičal auto a vyviezol ho do jeho vlasti, kde sa malo „stratiť“.

Horeličan si Mercedes prenajal 31. októbra 2010 s tým, že vozidlo vráti 3. novembra večer. V ten deň majiteľa požiadal o predĺženie lehoty na vrátenie auta. Zároveň slovenskej polícii oznámil, že mu ho ukradli blízko Košíc. Podvod odhalil majiteľ požičovne áut, ktorý mal v Mercedese zabudovaný lokalizačný systém a vedel, že vozidlo sa nestratilo pri Košiciach, ale parkuje v meste Kišiňov v Moldavsku. Mechanik Horeličan svoje počínanie priznal a oľutoval. S prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM