Michal Majer Hokej

Za dve minúty bolo vymaľované

Ďalšie kolo hokejovej extraligy prinieslo súboj Dávida s Goliášom. Na bystrický ľad totiž zavítala "dvadsiatka", ktorá si túto sezónu ešte nepripísala v tabuľke ani bod. Hoci sa "barani" proti mladíkom dlho trápili, v druhej treti

HC'05 B. Bystrica – HK Orange 6:1 (0:1, 4:0, 2:0)

Góly: 35., 38. a 43. Hudec, 28. Sýkora, 36. Hvila, 59. Cebák – 14. Vandas

Rozhodcovia D. Konc, Lokšík – Brath, Štefík, vylúčení 6:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmena: 41. Beňo za Fedora (Bystrica), 1617 divákov.

Skóre v úvodných dvoch tretinách pomerne jasne napovedalo, čo sa dialo na ľade v súboji veľkého s malým. Domáci bezstarostne vykorčuľovali na ľad, podhodili mladíkom kosť, do ktorej sa dvadsiatka schuti zahryzla. V 14. min sa jej splnilo aj prianie vsietiť gól, keď od modrej vystrelil Hraško a Vandas puk šikovne tečoval. Za svoju snahu si hostia gól aj zaslúžili, pomerne sľubné možnosti si predtým vypracovali viacerí, so zakončením od Vandasa, Hrnku, Takáča, opäť Vandasa i Jokeľa. Diváci, zaplatiac jednotné jednoerové vstupné, síce neverili vlastným očiam, no akoby cítili, že stačí šliapnuť na plyn a v druhej tretine sa všetko obráti.

A tak sa aj stalo. V 28. min trochu so šťastím Sýkora odrazený puk z uhla poslal do siete, do frontálnej ofenzívy však ešte nezavelil. V 31. min dvadsiatkári vyťažili z presilovky o dvoch hráčov len žŕdku Hraška, po ktorej riešil situáciu aj videorozhodca. Zlomový moment sa zrodil až v 35. min po góle Hudeca a jeho dôraze s dvojnásobnou strelou na bránku Peka. O 14 sekúnd neskôr po ukážkovej spolupráci so Šechným pridal ďalšiu presnú trefu Hvila a keď v 38. min zvýšil Hudec po individuálnej akcii Sýkoru, bolo jasné, že zápas sa zvrtol len na zodpovedanie otázky o výške skóre.

Tretiu tretinu otvoril Kútny spálenou šancou a aj táto situácia napovedala, že sa ‚barani‘ strelecky i herne dosť trápili. V 43. min Hudec svojím tretím gólom, opäť po odrazenom puku, jasne odhalil, kde fyzicky menej vyspelí mladíci najviac zaostávali, v dôraze pred bránkou, za svoj výkon sa však hanbiť nemuseli. Pomerne vysoké víťazstvo spečatil dve minúty pred koncom opäť zblízka pri hre štyroch na štyroch domáci Cebák.

Zdroj: TASR

Za dve minúty bolo vymaľované
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM