Monika Obrtalová Futbal

Weiss chce proti Holanďanom vyrovnanú partiu

Slovenská futbalová reprezentácia si pri svojej premiérovej účasti na majstrovstvách sveta splnila svoj cieľ, keď sa v Juhoafrickej republike dokázala prebojovať do osemfinále. V ňom čaká na zverencov trénera Vladimíra Weissa Holandsko, proti ktorému

„Bude to pre nás úplne nová a skvelá skúsenosť. Teraz sa nezamýšľame nad výsledkom, chceme sa len sústrediť na zápas. Máme šancu na dobrý výsledok, ak budeme hrať tak ako proti Taliansku,“ povedal slovenský útočník Róbert Vittek, ktorý sa veľkou mierou podieľal na postupe Slovákov zo základnej F-skupiny, keď v rozhodujúcom stretnutí strelil Taliansku (3:2) dva góly.

Kormidelník A-tímu SR Vladimír Weiss st. už raz štvrťfinále dosiahol, bolo to ešte za jeho hráčskych čias na svetovom šampionáte v roku 1990 v Taliansku s národným mužstvom Československa. „Naučil som sa, že vo futbale je možné všetko. Ale to je otrepaná fráza. Ukázali sme, že vieme hrať futbal a sme schopní hrať proti veľmi silným mužstvám, akým je nepochybne aj Holandsko. Aj zázraky sa dejú. Chceme odohrať v pondelok dobrý a vyrovnaný duel,“ povedal Weiss, ktorý svoje trénerské schopnosti na medzinárodnej scéne premiérovo ukázal počas pôsobenia v Artmedii Petržalka. V sezóne 2005/2006 sa predstavil so svojimi zverencami v skupinovej fáze Ligy majstrov. Petržalka vtedy v 2. predkole vyradila slávny škótsky klub Celtic Glasgow po zápasoch 5:0 doma a 0:4 vonku.

Zdroj a foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM