Jaroslav Dodok Rôzne

Vzbura na Facebooku: Bystričania štrajkujú proti kúpalisku!

Za posledné dva týždne sa jednou z najdiskutovanejších tém pod Urpínom stalo plážové kúpalisko v Banskej Bystrici. Hlavne na sociálnych sieťach sa rozprúdila diskusia o cene vstupného, nových atrakciách, či kvalite poskytovaných služieb.

Niektorí sa rozhodli štrajkovať[/si­ze][/color]

V utorok ráno, 10. júla, vznikla na Facebooku udalosť s názvom Štrajk kúpaliska BB, na ktorú sa v priebehu dňa pridalo viac ako 350 užívateľov. Cieľom udalosti bolo poukázať na šíriacu sa správu o zvyšovaní vstupného z terajšej ceny 4,5 eur, na 6, či dokonca 7 €.

Tento mýtus však veľmi rýchlo vyvrátil prevádzkovateľ kúpaliska: **,,Tieto informácie (ako aj veľa ďalších) rozširujú naši neprajníci! Je to nezmysel, ktorý rázne odmietam, ceny sa už počas tejto sezóny meniť nebudú! Zistíme, kto to šíril a zvážime podanie trestného oznámenia," **pohotovo reagoval Juraj Sninský, konateľ spoločnosti Aqualand Slovakia. Informácie, ktoré v posledných dňoch kolujú po internete, ho rozhorčili a návštevníkov ubezpečuje, že cena sa meniť určite nebude.

Cena vstupného sa však už tento rok upravovala[/si­ze][/color]

Napriek tomu, že od 1. júna bola cena vstupného štyri eurá – išlo o zľavnenú júnovú cenu (napr. v Strehovej bola júnová cena 7 €, teraz je 8 €…), o niečo neskôr už návštevníci v cenníku objavili sumu 4,50€. Podľa slov Sninského sa cena odvíja najmä od nákladov na energie. „Keďže bolo nevyhnutné investovať napríklad aj do nových toaliet v sektore pri Ičku a do novej technológie ohrevu vôd v bazénoch, čím sa zvyšuje nielen komfort návštevníkov, ale aj finančné investičné a aj prevádzkové náklady, je logické, že sa muselo zvýšiť aj vstupné. Kalkulácie ekonómov ukazovali ešte väčšiu potrebu zvýšenia cien, ale vzhľadom na finančnú situáciu väčšiny občanov sme to neakceptovali,“ hovorí Juraj Sninský.

Na kúpalisku pribudli lehátka[/size][/co­lor]

Jednou z noviniek, ktorú plážové kúpalisko pripravilo pre návštevníkov sú aj nové lehátka, o ktoré je vraj veľký záujem. Opačný názor však zastáva Bystričan Adam: ,,200 zakúpených lehátiek je pre tisícky ľudí málo. Niekoľko rokov sme sa opaľovali na dekách na tráve, tak na čo teraz táto „novinka“? Aj tak pravidelne už pred obedom je väčšina z nich obsadená dôchodkyňami," myslí si Adam (23), ktorý na kúpalisko chodí rád, no napriek tomu sa mu argumenty kompetentných nepáčia.

Občerstvenie je podľa Sninského na úrovni[/size][/co­lor]

"My sa snažíme podávať kvalitné jedlá a čo najrýchlejšie vybaviť hostí. Napríklad na stredisku Pirátska loď pripravujeme iba jedlá pripravované na grile a tu neviem o žiadnej kritike, práve naopak, hostia si to veľmi pochvaľujú. V areáli plážového kúpaliska sa tento rok nachádza 11 výdajných stredísk v bufetoch s rýchlym občerstvením.

Areál ponúka taktiež aj detský zábavný park, 3 ihriská na plážový volejbal, 2 futbalové ihriská a 18 dráhový minigolf. Avšak na fotografiách, ktoré nám poslali naši čitatelia sú všetky tieto priestranstva prázdne. To si však prevádzkovateľ nemyslí://** „Čo sa týka detského zábavného parku a minigolfu, služieb, ktoré sú spoplatnené, sú využívané, čoho dôkazom sú aj vyššie tržby ako minulý rok. Plážový volejbal a futbalové ihriská sú pre návštevníkov dokonca grátis“**// argumentuje.

A čo s vodou v bazénoch?[/si­ze][/color]

Internetom sa v poslednej dobe šírili aj informácie o znečistenej vode v bazénoch, ktorá je údajne nepriehľadná.// „Vody sú čisté, sú pravidelne upravované a kontrolované RÚVZ, "// odkazuje konateľ spoločnosti. Podobne to vníma aj študenta Katarína, ktorá sa v utorok poobede bola na Pláži okúpať:// ,,Pekné počasie som si nenechala ujsť a išla som si zaplávať. Cítila som sa tu pokojne, najviac sa mi páčili tobogány,“// hovorí vysokoškoláčka.

,,My sa tešíme, že väčšina návštevníkov je spokojných a prejavuje nám sympatie a váži si skutočnosť, že sme nielen zachránili banskobystrické kúpalisko, ale ho aj dokážeme postupne modernizovať a udržiavať, čoho dôkazom je aj zvyšujúca a opakujúca sa návštevnosť hostí," dodáva Juraj Sninský.

[color=#ff0000]­VIAC NOVINIEK Z UNIKÁTNEHO PORTÁLU ŠTUDENT24.sk NÁJDETE[link=http://www­.student24.sk/clan­ky?all] TU![/link][/co­lor][size=15][/si­ze]

student24/Jaroslav Dodok foto: student24/čitatelia

awualand
19
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM