Jakub Forgács Správy

Vzácna návšteva pod Urpínom. Do Bystrice príde konzul v Šanghaji aj čínska televízia

Bilingválne slovensko-čínske štúdium, ktoré ako experiment a celoslovenský unikát existuje v meste pod Urpínom už druhý školský rok. Zaujalo až na ďalekom východe.

Ilustračný obrázok k článku Vzácna návšteva pod Urpínom. Do Bystrice príde konzul v Šanghaji aj čínska televízia
33
Galéria
Zdroj: TASR

Gymnázium Mikuláša Kováča (GMK) v Banskej Bystrici privíta v utorok (24.10.) na svojej pôde slovenského konzula, ekonomického diplomata v Šanghaji Bruna Hromého, ako aj Sun Siao-čchien, zástupkyňu Obchodnej a priemyselnej komory Chang-čou, a tiež čínsku televíziu. Zaujíma ich, ako napreduje bilingválne slovensko-čínske štúdium, ktoré ako experiment a celoslovenský unikát existuje v meste pod Urpínom už druhý školský rok. Informovala o tomLenka Majerová z GMK.

„Žiaci dosahujú v štúdiu vynikajúce výsledky, ktoré prezentovali pri záverečných skúškach z čínskeho jazyka na úrovni HSK 2 a tie vysoko ohodnotil aj čínsky veľvyslanec na slávnostnom odovzdávaní vysvedčení žiakom 1. ročníka na konci školského roka 2016/2017,“ konštatovala Majerová.

Ako dodala, v tomto mesiaci to nie je prvá návšteva na medzinárodnej úrovni. Začiatkom októbra ich školu navštívil i španielsky veľvyslanec Luis Belzuz de los Ríos s rodinou, ktorý sa zaujímal o bilingválne slovensko-španielske štúdium, ktoré má na GMK už dlhoročnú tradíciu.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Mladý bystrický fotograf zachytáva krásy mesta pod Urpínom
33
Galéria
Foto: Matej Bruchala
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM