Stanislav Černák Správy

Výstavba rodinnej cyklocesty ide rýchlo: Tešme sa, môže sa stať, že ju dokončia skôr ako plánovali!

Výstavba rodinnej cyklocesty medzi Zvolenom a Banskou Bystricou je v plnom prúde. Počas tohto týždňa bol na stavbe kontrolný deň, na ktorom bolo oznámené, že cyklocestu do užívania možno odovzdajú skôr ako bolo plánované!

Ilustračný obrázok k článku Výstavba rodinnej cyklocesty ide rýchlo: Tešme sa, môže sa stať, že ju dokončia skôr ako plánovali!
Foto: Marcel Mojžiš / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavba prvej etapy rodinnej cyklocesty, ktorá vedie po korune hrádze rieky Hron, medzi Sliačom a Zvolenom je v plnom prúde. „Základom na takúto výstavbu sú peniaze a tie máme z VÚC,“ povedal pre Zvolen 24 primátor Sliača Daniel Dunčko a pokračoval, „Peniaze sú u náš na úrade, na osobitnom účte. Výstavbu platíme my, prvú faktúru sme už uhradili.“

Počas tohto týždňa prebehol na stavbe rodinnej cyklocesty kontrolný týždeň. „Práce idú veľmi rýchlo. Už sa ide ťahať asfalt, presnejšie prvé podkladové vrstvy, mostík je už urobený,“ priblížil v akom stave sú práce sliačsky primátor.

Firma realizujúca výstavbu má stavebné povolenie do konca decembra tohto roka. No, Daniel Dunčko prezradil veľmi pozitívnu správu pre všetkých cyklistov. „Oficiálne má byť výstavba ukončená do konca októbra. Počas kontrolného dňa nám potvrdili, že nám radosť urobia oveľa skôr. Z hotovej cyklocesty sa možno budeme tešiť už na konci septembra, vtedy je reálny koniec výstavby,“ potešil Dunčko a dodal, „Samozrejme bude to závisieť aj od počasia, ak nebude pršať a bude priaznivé, o to skôr sa práce skončia.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM