Monika Obrtalová Rôzne

Vysokoškoláci prevezmú vládu nad mestom

Tri dni športu a kultúry po celom meste alebo ako by to vyzeralo, keby vládli študenti – to je podtitul podujatia Banskobystrický študentský štát, ktorý odštartuje v Meste pod Urpínom 4. mája. Mesto Banská Bystrica v spolupráci s Akadémiou umení a U

Námestie SNP bude počas troch dní hostiť študentské infocentrá a pre školákov budú pod Pamätníkom pripravené aktivity každého druhu. Symbolické prevzatie kľúčov od mesta z rúk primátora a voľba študentského richtára je na programe v utorok večer. V rámci maratónu podujatí chcú predstavitelia jednotlivých fakúlt prezentovať aj informácie o možnostiach štúdia a študijných programoch. Chýbať nebudú ani prednášky vysokoškolákov pre žiakov a študentov základných a stredných škôl.

Podujatie vyvrcholí 6. mája Majálesom, na ktorom vystúpi skupina Hex, Gladiátor, Puding pani Elvisovej, Polemic a ďalšie regionálne kapely. Vysokoškoláci vrátia symbolické kľúče od mesta primátorovi Ivanovi Saktorovi v piatok 7. mája vo Veľkej sieni mestského úradu v Banskej Bystrici. Zároveň mu budú v mene jednotlivých fakúlt oboch vysokých škôl tlmočiť svoje poznatky po troch dňoch „vládnutia“ a ponúknu návrhy zlepšenia vzťahov medzi študentami a mestom.

Zdroj: mesto Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM