Monika Obrtalová Hokej

Vyrovnané!

Banskobystrickí hokejisti vyhrali aj druhý zápas na ľade Zvolena! Tentokrát po samostatných nájazdoch, keď rozhodujúci gól strelil v ich tretej sérii Tománek. Tentokrát však pri Baranoch stálo aj obrovské kusisko šťastia. O tom, že sa zápas posunul d

HKM Zvolen – HC'05 B. Bystrica 3:4 sn (2:0, 0:0, 1:3, –0:0, 0:1)

Góly: 6. Barinka (Pucher, Čierny), 11. Baláž (Kovář, L. Jurík), 57. Otčenáš (Chovan, Pucher) – 54. Tománek (Hlinka, Lažo), 55. Šechný (Kútny), 60. Hudec (Cebák), rozh. sam. nájazd Tománek

Rozhodcovia Ország, Kubuš – Bundil, Orolin, vylúčení 11:9, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 41. bez Matouška, Paľova, Weissmanna, Vantrobu (všetci Bystrica), 5010 divákov. Stav série 2:2.

Rovnako ako deň predtým sa dvakrát rozvlnila sieť počas úvodných dvoch tretín, no na opačnej strane. Zvolenčania zaslúžene vyhrávali, pridali oproti včerajšku na agresivite, snažili sa oveľa viac zamestnávať Šimonoviča a sympatická aktivita im dopriala aj dva mimoriadne dôležité góly. O prvý sa postaral Barinka v 6. min v presilovke typickým spôsobom, keď najskôr Pucher zblízka trafil Šimonovičov betón a Barinka strelil do odkrytej bránky gól. V 11. min sa tešili Zvolenčania druhýkrát a domáci diváci mohli velebiť najmä ich bojovnosť. V kúte klziska vybojoval puk L. Jurík, posunul ho Kovářovi a po jeho nahrávke Baláž úplne voľný nemal problém trafiť odkrytú časť bránky. Bystričania si mohli spytovať svedomie, nechali sa na začiatku dvakrát za sebou vylúčiť a dopriali Zvolenčanom vietor do plachiet. Z nepríjemného úvodu sa ťažko spamätávali, v 10. min síce Tománek prvýkrát vážnejšie zamestnal Škrečka, no viac príležitostí si už nevytvorili. V 12. min malá bitkárska vložka Ďalogu a Laža napovedala, že žiadne mužstvo si nenechá brnkať po nose, uvedomujúc si dôležitosť zápasu.

V druhej tretine góly nepribudli, no neubudlo ani vzruchu. V 36. min obranca Biro zlomil hokejku a musel zatiahnuť ručnú brzdu. V šanci mu pomohol Cebák, fauloval Otčenáša a postaral sa o tresné strieľanie. Otčenáš pri ňom ukázal menšiu dávku sebadôvery, do kľučky nešiel a s jeho strelou si Šimonovič poľahky poradil. Hostia si uvedomovali, že len kontaktný gól im môže prinavrátiť šancu na zvrat, strelecky sa však nevyznamenali, v 24. min Weissmann netrafil bránku, o tri minúty neskôr Škrečko zlikvidoval nádejný teč Hudeca a v 30. min spálil tutovku Češík. Na druhej strane si Zvolenčania povzdychli pri možnosti Trochtu, v 38. min pri prečíslení s Otčenášom zle trafil puk Chovan a onedlho Pucher sa tiesnený nepresadil pred bránkou.

V tretej tretine hľadali ‚barani‘ spásu v rýchlom góĺe, blízko k nemu mal Češík s obtretou žŕdkou v 45. min, potom v presilovke so streleckými pokusmi buď nepresnými, alebo stečovanými. Postupom času pribúdala na hokejky Bystričanov tieseň, a tým aj nervozita z neschopnosti prekonať nepriepustného Škrečka. V 52. min doprial rozhodca hosťom ďalšiu hru v početnej prevahe, v nej už Tománek doklepol puk do siete a zavelil do frontálneho útoku. Kútny následne spálil obrovskú šancu, no Šechný opäť v skrumáži vyrovnal 5:33 min pred koncom. Zdanlivé rozuzlenie prišlo v 57. min. Otčenáš vybojoval puk, nezadržateľne sa prekliesnil cez dvojicu obrancov Cebáka a Cuníka a blafákom zavesil pod hornú žŕdku. Do konca normálneho času chýbalo len 19 sekúnd, keď z uhla Hudec vytrestal hrúbku zvolenskej obrany po tom, čo Hranáč puk nevyhodil, a poslal zápas doslova zázračne do predĺženia. V ňom mohol rozhodnúť Hlinka, šancu však spálil. V zápätí sa nechal vylúčiť Otčenáš, ale Bystričania sa pri hre štyroch na troch nepresadili. Nakoniec sa k slovu dostali samostatné náajazdy a v nich boli vďaka Tománkovi úspešnejší hostia.

Zdroj: TASR Foto: Branislav Šníder/HKM Zvolen

Vyrovnané!
1
Galéria
Tománek oprášil "zázračnú" hokejku
1
Galéria
Hokej ZV-BB 11-03-03
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM