Jakub Forgács Kultúra

Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste?

Nejaký ten oddych nikdy nezaškodí. A dobre zrelaxovať sa dá aj v našom meste. Ak rozmýšľate, čo si počas voľných dní počať v Banskej Bystrici, ponúkame vám šikovný prehľad. Vybrali sme niekoľko našich tipov na tento víkend, ktoré by vás mohli osloviť.

Ilustračný obrázok k článku Vyberte si v predstihu, ktorá akcia je podľa vášho gusta: Čo môžete zažiť cez víkend v našom meste?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

PRIMÁTORSKÝ PUNČ

11. decembra 2015 o 16:00 hod., Námestie SNP

Tradičné charitatívne podujatie v rámci ktorého sa primátor Ján Nosko postaví do stánku na vianočných trhoch a bude ľuďom predávať punč. Vystúpia heligonkári z Klenovca, Ľudová hudba FS Urpín, dievčenská a chlapčenská skupina FS Urpín.

HC '05 – HC Košice

11. decembra 2015 o 17:30 hod., Zimný štadión

Tradičné derby s mikulášskym nádychom…na horúcom bystrickom ľade! V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s Košičanmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

CIGÁNSKY BARÓN

11. decembra 2015 o 18:30 hod., Štátna opera

V piatok si to po práci môžete namieriť aj do divadla. V Štátnej opere odohrajú predstavenie Cigánsky baróng, na ktorom spoluúčinkuje orchester, zbor a balet Štátnej opery. Koncertným majstrom je Oldřich Husák.

HRAJTEŽE MI HRAJTE

11. decembra o 19.00 hod., Evanjelický kostol, Lazovná ulica

Vinšujem Vám. Verejná rozhlasová nahrávka vianočného koncertu. Účinkujú: Karol Kočík, rodina Vavrekovcov z Liesku, FSk Dobrona z Dobrej Nivy, FSk Javorníček z Hvozdnice, FS Vepor z Klenovca.

GET FUN

11. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas GET FUN sa s DJom Milanom Lieskovským z Fun Rádia, DJom Daveom a DJom eMTym. v piatok večer dočkáte presne toho, čo potrebujete.

FESTIVAL SVETLA 2015: SVETLO A TIEŇ V UMENÍ A VEDE

11. – 12. decembra 2015, Banská Bystrica

Jedinečné multižánrové podujatie. V programe festivalu sú svetelné a audiovizuálne projekcie, videomappingy, laserová show, svetelné graffiti, luminografická dieľňa pre verejnosť a interaktívne hry so svetlom pre deti ale i dospelých v piatich lokalitách centrálnej zóny mesta – od Múzea SNP, cez Námestie Štefana Moysesa, Námestie SNP, až po obchodné centrum Europa SC a okraj obytnej zóny v Radvani.

VIANOČNÁ HAND-MADE BURZA

12. decembra 2015 o 14:00 hod., Kultúrny dom Podlavice

Predajte alebo kúpte originálne vianočné darčeky a príďte stráviť príjemné predvianočného popoludnie na Vianočnej hand-made burze výrobkov z rôznych materiálov, hračiek a zimného oblečenia, spojenej so zaujímavým programom.

VIANOČNÝ KONCERT PRE DETSKÚ NEMOCNICU

12. decembra 2015 o 17:00 hod., Evanjelický kostol na Lazovnej

Klub priateľov Detskej nemocnice v Banskej Bystrici a Mesto Banská Bystrica pozývajú na Vianočný koncert pre detskú nemocnicu. Účinkujú: OTTO VOCE, La Femme, Michal Červienka, Martin Vetrák, Patrícia Macák – Solotruková. Celá výška vstupného je príspevkom verejnej zbierky, ktorej výťažok bude venovaný Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou Banská Bystrica.

DANCE PARTY

12. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Dance Party budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Emtydee & DJ Lil John.

VIANOČNÁ BEATLES SHOW

13. decembra 2015 o 17:00 hod., Aula SZU

Zažite pod Urpínom naživo hity, ktoré poznajú takmer všetci. Vianočná Beatles show mieri do Banskej Bystrice. Skvelý koncert „slovenských“ beatlesákov zo skupiny Backwords.

Čítajte tiež:

Zažite posledný mesiac roka v Bystrici zaujímavo: TOP 10 akcií, na ktorých by ste rozhodne nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM