Iné športy

Vybehnite do krásnej prírody pod Panským dielom. ADRIM Nemčiansky beh už po šiestykrát

Bežci aj bežkyne, zbystrite pozornosť! Už onedlho si budete môcť zmerať sily na obľúbených pretekoch neďaleko Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Vybehnite do krásnej prírody pod Panským dielom. ADRIM Nemčiansky beh už po šiestykrát
22
Galéria
Zdroj: Marathon Banská Bystrica

Druhé podujatie série Marathon BB Tour 2018, ADRIM Nemčiansky beh, bude mať od tohto roku nový termín, a to 1. mája. „Hlavne z dôvodu posunu termínu nového Banskobystrického maratónu zo septembra do júna sme posunuli čo najďalej aj termín tohto veľmi obľúbeného krosového behu v krásnej prírode pod Panským dielom. Tento rok to teda bude v utorok a sviatok práce oslávime pohybom,“ povedal Miroslav Štrba, organizátor podujatia.

„Týmto posunom sa podujatie dostáva medzi prvé, ktoré môžete v bežeckom roku zažiť, môže sa tak stať akýmsi pretekovým štartérom sezóny,“ pokračuje Štrba.

„Koncept sme ponechali rovnaký, trate na 9,7 km a 3,5 km sú overené, krásne, so zaujímavým profilom, panoramatickými výhľadmi a dobehom v srdci obce Nemce – priamo pri Obecnom úrade. Aj tento rok budú na najdlhšej trati až dve občerstvovacie stanice, na 4,2 km a 8 km. Navyše oproti minulému roku pripravujeme priamo na trati „hudobný doping“, budeme ho situovať práve do miesta druhého občerstvenia na 8km, keď už vybehnete na asfaltovú komunikáciu v obci,“ uviedol Štrba.

Kategória za kategóriou

Všetko podstatné sa začne diať štartom Behu chrústov, ktorý je určený pre deti do 5 rokov vrátane (rozhoduje rok narodenia, nie dovŕšený vek v deň podujatia). Samostatne vybehnú o 8:45 dievčatá a po nich o 9:00 chlapci.

O 9:20 vyštartujú na svoje úplne prvé preteky chlapci a dievčatá od 6 do 10 rokov a budú tak súperiť o prvé body v už druhom ročníku Marathon BB miniTour. Budú bežať 1000 m okruh priamo v obci tak, aby ich rodičia mohli povzbudzovať, keďže títo účastníci bežia už bez doprovodu.

O 10:00 štartujú bežci na 3,5 km hobby trať, po nich o 10:05 bežci v hlavnom behu na 9,7km.

O 12:00 štartuje Beh Nemčanov – tohto 1000 m behu sa môžu zúčastniť len občania tejto malebnej obce pri Banskej Bystrici.

Lákadlami medaila aj tombola

„Po dobehnutí všetkých účastníkov do cieľa budeme o 13:30 vyhlasovať víťazov všetkých vekových kategórií vo všetkých disciplínach a ihneď potom budeme žrebovať zo všetkých účastníkov výhercov krásnych cien. Za všetky spomenieme Tandemový zoskok padákom. Určite ostaňte až do konca, výhra sa dá prevziať iba osobne,“ povedal Štrba so slovami, že v príjemnom dni sa bude pokračovať aj kultúrnym programom priamo na pódiu pri OÚ.

Každý účastník dostane v cieli pamätnú medailu, druhú z kolekcie 2018 a samozrejmosťou sú bohaté občerstvovacie stanice a guláš v cene štartovného.

Účastníci, ktorí absolvovali doteraz všetky ročníky tohto podujatia, sú zaradení do Klubu verných a budú štartovať so špeciálne odlíšeným štartovým číslom.

Šťastná dvojhodinovka

„Obe trate, aj tú na 9,7 km, aj tú na 3,5 km, si pôjdeme cvične prebehnúť v nedeľu 29.4.2018. Vy­biehame presne o 9:00 spred Obecného úradu,“ dodal Štrba.

Registrácia beží naplno na stránke preteku. Prezentácia spojená s registráciou bude možná aj deň pred podujatím, teda 30.4.2018 od 17:00 do 19:00 priamo v nákupnom centre Europa SC. Iba počas tejto „šťastnej dvojhodinovky“ sa budete môcť registrovať aj na nový Banskobystrický maratón za špeciálne ceny.

Ak ešte váhate, či prijmete výzvu a zaregistrujete sa, pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulých ročníkov ADRIM Nemčianskeho behu!

V OBRAZOCH: ADRIM Nemčiansky beh
22
Galéria
Zdroj: Marathon Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM