Jakub Forgács Iné športy

Vtipy šéfa Turnaja SNP: Francúzskych džudistov do Bystrice asi zlákali pekné dievčatá!

Na 29. ročníku medzinárodného Turnaja SNP v džude mužov a žien, a zároveň 3. ročníku Memoriálu Zoltána Pálkovácsa v kategórii do 100 kg sa v sobotu zíde pestrá a široká účasť takmer 150 džudistov z 13 krajín. Medzi nimi pútajú pozornosť aj známe osobnosti i medailisti na vrcholných podujatiach.

Ilustračný obrázok k článku Vtipy šéfa Turnaja SNP: Francúzskych džudistov do Bystrice asi zlákali pekné dievčatá!
Zdroj: TASR

Organizátori z armádnej Dukly ohlasujú prítomnosť Rakúšanov, Chorvátov, Čechov, Dánov, Francúzov, Nemcov, Maďarov, Talianov, Holanďanov, Poliakov, Srbov, Rusov a slovenskú špičku, no bez najlepšieho Milana Randla, korý pred MS v brazílskom Riu nechcel riskovať zranenie. Premiéru na turnaji zažijú Rusi, Dáni, pohostinnosť už štvrtýkrát využijú Francúci, dokonca až s 21 vyslancami, a nie hocijakými. Štartuje aj európsky šampión spred ôsmich rokov Christophe Humbert i armádny majster sveta na Svetových hrách v Riu'11 Pierre Alexander Robin.

Na turnaj nadväzuje aj sústredenie, ktoré využije väčšina štartujúcich. Šéf turnaja Ján Gregor ml. si aj zavtipkoval na účet Francúzov. „Na takýchto podujatiach, ktoré nefigurujú v kalendári IJF a EJU, nezvyknú štartovať, asi ich k nám opäť pritiahlo dobré pivo a pekné dievčatá,“ uviedol Gregor.

Okrem Francúzov zaujali v menoslove štartujúcich aj Poliaci s Robertom Krawczykom, medailistom na ME a 5. na OH (-90 kg), v + 100 sa predstaví Janus Wojnarovicz, taktiež s viacerými vzácnymi kovmi na ME i ďalší ostrieľaní džudisti Lukasz Blach (-81) a v +63 Daria Pogorzelecová, 7. vlani na OH v Londýne.

V Memoriáli Zoltána Pálkovácsa sa Čech Lukáš Krpálek, úradujúci majster Európy v Budapešti, 7. na OH'12, 3. na MS'11 pokúsi tretíkrát za sebou v –100 zvíťaziť a získať prémiu 1 000 eur, napriek tomu, že už v nedeľu odlieta do brazílskeho Ria, kde sa uskutočnia na budúci týždeň MS. Kvalifikačné boje sú na programe od 10:00, finálová hodinka od 16:40.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM