Monika Obrtalová Futbal

Vstup do sezóny Dukle nevyšiel

V sobotu podvečer na Štiavničkách odštartovali tohtosezónne ligové boje Dukly. Na úvod privítali súpera z Nitry, ktorý prišiel pod Urpín s bodovými ambíciami. Nakoniec sa mu útok na body podaril na výbornú a hostia si tak vezú domov tri body, zatiaľ

Dukla Bystrica – FC Nitra 1:2 (1:1)

Góly: 27. Bažík z pok. kopu – 14. Rák, 74. N'Tull. Rozhodca Vlk, ŽK: Chupáč, Brašeň – Sloboda, 1390 divákov.

Dukla B. Bystrica: Ďurčo – Turňa (61. Laksík), Chupáč, Hlinka, Brašeň – Ľupták, Bažík, Považanec (83. Johancsik), Hučko – Pančík, Uškovič (74. Kupčík)
FC Nitra: Hroššo – Kaspřák, Tóth, Kolmokov, Čirík – Kollár, Držík, Šimončič (60. N'Tull), Sloboda (80. Boszorád) – Rák (84. Harbulák)- Šimonek

Nitrania zapôsobili v úvodných minútach sympatickým útočným spôsobom, ktorému dosť pomohli domáci hráči. Veľa nebehali, čo rýchlonohým hosťom na čele s Rákom dodávalo chuť. V 14. min však nemuseli ani behať, pretože sa z diaľky oprel technicky do lopty pri priamom kope Rák a jeho ‚koník‘ skončil pri ľavej žrdi zaskočeného brankára Ďurča. Úvodný gól Nitranom viac poškodil ako pomohol a domácim naopak, zvýšili iniciatívu a vypracovali si aj zopár gólových príležitostí. V 17. min Uškovičova hlavička skončila tesne vedľa, o dve minúty neskôr Ľupták skúšal z diaľky prekvapiť Hrošša, no minul bránku a v 23. min Bažík spoza šestnástky síce trafil medzi žrde, no slabo. V 27. min rozhodca Vlk ukázal na penaltový bod po zákroku Šimoneka na Chupáča a Bažík sa z pokutového kopu nemýlil. Záver polčasu vyšiel lepšie hosťom, využívali dosť nepresností na strane domácich a vymysleli aj tri nádejné momenty. Najskôr Kaspřák ďalekonosnou strelou netrafil, v 39. min šancu Kollára vyrazil brankár Ďurčo reflexívne rukou a vzápätí hlavička Šimoneka po rohu skončila opäť v rukách Ďurča.

Po zmene strán narástol aj počet súbojov na ostrie noža, no akcie sa nedoťahovalo a až Uškoviča v 55. min mrzelo, že mu odrazená lopta v pokutovom území nesadla dobre na kopačku. Na druhej strane po centri Ráka nepresnou hlavičkou pohrozil Šimonek, až prišla 74. min a nenápadná akcia hostí, pri ktorej Sloboda nahral pred bránku a striedajúci N'Tull pohodlne zblízka rozvlnil sieť. Bojovnému zápasu by viac pristala remíza, to by však museli v zostávajúcich minútach domáci viac pritlačiť a niečo futbalové v útoku vymyslieť.

Zdroj: TASR

futbal BB NT
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM