Jakub Forgács Správy

Volí sa aj v rozrastajúcich sa Rakytovciach: Voliči svoje hlasy odovzdávajú v požiarnej zbrojnici

Od volieb k voľbám stúpa počet voličov, ktorí sú zapísaní na volebných listinách v banskobystrickej časti Rakytovce. Obvod sa rozrastá vďaka silnej zástavbe rodinných domov, v tomto smere prakticky ako jediný v katastri krajského mesta.

Ilustračný obrázok k článku Volí sa aj v rozrastajúcich sa Rakytovciach: Voliči svoje hlasy odovzdávajú v požiarnej zbrojnici
Zdroj: TASR

„Na listine voličov je aktuálne zapísaných približne 600 obyvateľov. V Rakytovciach však žije ešte o 100 ľudí viac,“ uviedol predseda okrskovej volebnej komisie č. 31 Michal Čalkovský V expandujúcej mestskej časti pritom ešte okolo roku 2000 bývalo len asi 400 ľudí, odvtedy ale pribudlo zhruba 100 nových domov.

Voľby podľa členov komisie boli dopoludnia pokojné. „Ľudia chodia priebežne, záujem je zrejmý,“ povedal Čalkovský. „Voliť sme prišli preto, aby sme opäť nezahodili hlas, ako sa nám to stalo minule,“ povedal Jozef (40), ktorý do volebnej miestnosti prišiel spolu s manželkou a dcérou.

Voľby sa konajú v objekte požiarnej zbrojnice v tesnom susedstve historickej zvonice z roku 1931. Vo volebnej miestnosti visia dodnes socialistické diplomy za osvetovú prácu, udelené činorodým obyvateľom vtedy ešte samostatnej obce.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM