Monika Obrtalová Rôzne

Volebná miestnosť je zriadená aj v Kúpeľoch Sliač

Až 14 členov na 24 zapísaných voličov má okrsková komisia zriadená v Liečebnom dome Palace v sliačskych kúpeľoch. Okrsok je však zriadený najmä kvôli kúpeľným pacientom, ktorých sa tam v súčasnosti lieči asi 160.

„Za prvé dve hodiny neprišiel žiaden zo zapísaných voličov, pacientov na voličské preukazy však už odvolilo 33,“ povedal TASR predseda okrskovej komisie Cyril Palečka. V ďalšom sliačskom okrsku, ktorý je v bývalej hasičskej zbrojnici v časti Sampor, prišlo k voľbám do 9.00 h asi desať miestnych obyvateľov. V samporskom okrsku je pritom zapísaných 102 voličov. Štrnásťčlenná volebná komisia tam pracuje v miestnosti o rozmeroch asi 6×4,5 metra.

Rovnaký počet voličov prišiel do deviatej hodiny do volebnej miestnosti aj z tamojšieho kláštora, ktorý poskytuje meditačné duchovné pobyty občanom zo Slovenska i zo zahraničia. Podľa predstaveného kláštora v súčasnosti tam natrvalo žije 11 mníchov a takmer 20 ľudí v svätostánku pobýva dočasne. „U nás je zvyk chodiť na voľby poobede. Preto očakávame, že ľudia prídu neskôr, prípadne až večer po práci,“ povedala TASR členka okrskovej komisie.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM