Jakub Forgács Šport

Voľba šéfa biatlonistov v Bystrici: Aké ciele si kladie staronový prezident zväzu?

Je rozhodnuté! Svoj post obhájil staronový prezident Slovenského zväzu biatlonu vďaka drvivej väčšine delegátov, ktorí mu v Banskej Bystrici s dôverou odovzdali hlas. Vieme, aké priority má na nadchádzajúce obdobie.

Ilustračný obrázok k článku Voľba šéfa biatlonistov v Bystrici: Aké ciele si kladie staronový prezident zväzu?
Zdroj: TASR

Za prezidenta Slovenského zväzu biatlonu opäť zvolili Jána Hyžu. Rozhodlo o tom valné zhromaždenie, ktoré sa v sobotu uskutočnilo v Banskej Bystrici. Ján Hyža sa uchádzal o post prezidenta ako jediný, ďalšieho kandidáta už na valnom zhromaždení nenavrhli, a tak voľba na jeho druhé funkčné obdobie bola len formalitou. Z 95 delegátov dostal dôveru od 81 prítomných a bude viesť najúspešnejší zimný šport aj ďalšie štyri roky.

Prioritou Jána Hyžu zostáva skonsolidovať podmienky, v ktorých sa slovenský biatlon rozvíja. Valné zhromaždenie sa uskutočnilo len pár mesiacov po tom, čo zlato na ZOH v Soči obhájila v šprinte Anastasia Kuzminová. „Jej úspech najviac zarezonoval, no pripojili sme aj ďalšie cenné umiestenia, s perspektívou do budúcnosti,“ povedal Ján Hyža.

„V predchádza­júcich štyroch rokoch u nás rástla chuť hlavne skvalitniť materiálnu základňu a nadviazali sme aj viacero kontaktov s významnými partnermi. Podľa mňa sme urobili dosť veľa na to, aby sme mohli byť spokojní s tým, čo sme vytvorili za štátne financie i sponzorské,“ dodal Jána Hyža, ktorého si zvolili delegáti už pred štyrmi rokmi, keď vystriedal v kresle po ôsmich rokoch Juraja Sanitru.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM