Monika Obrtalová Rôzne

Vodné nádrže sú naplnené po maximum

Všetkých 72 vodárenských a vodných nádrží v Banskobystrickom kraji, ktoré patria pod banskobystrický Odštepný závod Slovenského vodohospodárskeho podniku, je po výdatných zrážkach v minulých dňoch naplnených po maximálnu výšku hladiny.

„Množstvo vody, ktorá do nich priteká, odteká neregulovane cez bezpečnostné prepady. Na vodnej nádrži Teplý Vrch v okrese Rimavská Sobota však napriek tomu hladina vody už dosahuje I. povodňový stupeň,“ informoval vedúci odboru správy vodných tokov a správy povodí banskobystrického OZ SVP František Rigo.

Po maximálnu výšku hladiny sú naplnené aj najväčšie vodárenské nádrže Málinec, Klenovec a Hriňová. V prvej z nich je asi 25,3 milióna kubických metrov vody, v druhej približne 7,7 milióna m3 a v tretej vyše 7 miliónov m3 vody.

Plné sú aj vodné nádrže. V nádrži Ružiná je približne 14,6 milióna m3 vody a v nádrží Teplý Vrch asi 4,8 milióna m3 vody. V nádrži Ľuboreč je podľa vodohospodárov vyše 3,3 milióna m3 vody, v nádrží Gemerský Jablonec asi 2,1 milióna m3 vody a v nádrži Krupina takmer 2 milióny m3 vody.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM