Jakub Forgács Krimi Krimi

Vodič zrazil chodkyňu na bystrickom priechode a zachoval sa hrozne: Policajti hľadajú svedkov!

Na priechode v Banskej Bystrici došlo k zrážke. Chodkyňu podľa slov polície zrazilo neznáme motorové vozidlo. Teraz po ňom pátrajú muži zákona.

Ilustračný obrázok k článku Vodič zrazil chodkyňu na bystrickom priechode a zachoval sa hrozne: Policajti hľadajú svedkov!
Zdroj: TASR

Polícia v Banskej Bystrici objasňuje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v pondelok krátko po 8:00 na križovatke ul. Kpt. Nálepku s ul. Gorkého v Banskej Bystrici. „K nehode došlo na priechode pre chodcov, pričom bola zranená chodkyňa (33) z Banskej Bystrice,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Keď chodkyňa vkročila na priechod pre chodcov a smerovala na druhú stanu cesty, zrazilo ju doposiaľ neznáme osobné motorové vozidlo. Vodič z miesta dopravnej nehody ušiel a zranenej chodkyni neposkytol pomoc. Podľa popisu poškodenej, by mohlo ísť o vozidlo Škoda Fabia kombi, bielej farby. Po neznámom vozidle a vodičovi polícia pátra," pokračovala hovorkyňa.

„Neznámy vodič porušil povinnosti vodiča tým, že nedal prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádzal cez priechod pre chodcov, nakoľko vodič je povinný dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť,“ povedala Faltániová.

Polícia prosí svedkov tejto dopravnej nehody, ktorí prechádzali uvedeným úsekom, aby nám poskytli akékoľvek informácie, ktoré by pomohli nehodu objasniť. Ozvať sa môžu telefonicky na t. č. 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM