Jakub Forgács Krimi

Vodič v centre Bystrice narazil do oprotiidúceho autobusu MHD: Namerali mu vyše 2,7 promile!

V Banskej Bystrici na ulici Cesta k nemocnici došlo k dopravnej nehode. Podľa slov polície vodič auta značky Kia Sportage narazil do autobusu mestskej hromadnej dopravy a následne do Volkswagenu. Muži zákona informovali, že vodičovi Kie namerali 2,73 promile!

Ilustračný obrázok k článku Vodič v centre Bystrice narazil do oprotiidúceho autobusu MHD: Namerali mu vyše 2,7 promile!
Zdroj: TASR

„Účastníkmi nehody, ktorá sa stala v pondelok o 16:17 na ulici Cesta k nemocnici, boli vodič (41) Kie Sportage z Podbrezovej, ktorý je vinníkom nehody, ďalej vodič (29) autobusu MHD SAD Zvolen a vodička (50) Volkswagenu Tiquan z Rakytoviec,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„K dopravnej nehode došlo tak, že vodič Kie išiel po ulici Cesta k nemocnici, počas jazdy pod vplyvom alkoholu sa dostatočne nevenoval riadeniu motorového vozidla, pričom narazil prednou ľavou časťou do bočnej ľavej časti oprotiidúceho autobusu a následne do pravej ľavej časti oprotiidúceho auta Volkswagen,“ pokračovala hovorkyňa.

Mária Faltániová uviedla, že vodičovi Kie namerali 1,31 mg alkoholu v krvi, čo je 2,73 promile. Na mieste mu bol zadržaný vodičský preukaz.

Pri dopravnej nehode sa nikto nezranil a je v štádiu vyšetrovania. „Vodičovi bude vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ spomenula hovorkyňa a dodala, že škody sú predbežne odhadnuté na 7 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM