Tomáš Batiz Iné športy

Vlhová v kombinácii na treťom mieste: Malý glóbus Shiffrinovej

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila tretie miesto v nedeľnej kombinácii Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane.

Ilustračný obrázok k článku Vlhová v kombinácii na treťom mieste: Malý glóbus Shiffrinovej
Zdroj: TASR

Vo svojom premiérovom vystúpení v disciplíne zjazdárskej všestrannosti ako piata pretekárka nedávnej olympijskej súťaže siahala dokonca na prvenstvo. Lenže po skvelom výkone v super-G nezašla optimálne svoje slalomové kolo a na víťaznú Talianku Federicu Brignoneovú stratila 9 stotiniek. Dvanástykrát v kariére sa tak v rámci SP dostala na pódium, premiérovo v kombinácii.

Bojovala o prvenstvo

Brignoneová spolu s nedávnou olympijskou víťazkou Michelle Gisinovou ako jediná zo širšieho kruhu favoritiek zašla slalom nad svoje pomery. Obe pretekárky v cieli delili 3 stotinky. Vlhová za nimi zaostala minimálne, hoci medzičasy naznačovali, že bude bojovať o prvenstvo. Mala však problémy s odmäkovým povrchom, podobne ako po nej ďalšia domáca top-favoritka, majsterka sveta Wendy Holdnenerová. Tá skončila napokon štvrtá, čo jej ale stačilo na definitívu zisku malého glóbusu v sezónnom hodnotení kombinácie.

Skvelý výkon v superobrovskom slalome

Vlhová už dopoludnia predviedla skvelý výkon v superobrovskom slalome a pred druhou časťou súťaže sa zaradila medzi topfavoritky na víťazstvo. V slalome potom útočila z 12. miesta, keď na priebežnú líderku Talianku Sofiu Goggiovú strácala 1,31 s, ale na reálne konkurentky v boji o celkové poradie s výnimkou Holdenerovej mala náskok. V slalome jej nevyšla ideálne najmä spodná časť trate a priebežne sa zaradila na druhú priečku až za Gisinovú, ktorá na Vlhovú po super-G strácala 22 stotín. Holdenerová potom po chybách nepotvrdila ambície na najvyšší stupienok a klesla až za Slovenku, ktorú však zdolala po prvej časti piata Brignoneová a pripísala si triumf.

Goggiová klesla z prvej na ôsmu priečku. Vlhová zašla v slalome druhý najlepší čas za Gisinovou. V kariére stála doteraz na pódiu deväťkrát v slalome (4–2–3) a dvakrát v paralelnom slalome (0–1–1). V celkovom poradí SP sa Vlhová posunula na priebežnú tretiu priečku s 814 bodmi. V kombinácii, ktorá sa išla v prebiehajúcej sezóne iba dvakrát, skončila celkovo siedma.

Na štarte chýbali americké spolufavoritky Lindsey Vonnová a predovšetkým suverénne vedúca pretekárka SP Mikaela Shiffrinová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM