Tomáš Batiz Šport

Vlhová už naplno zarezáva v príprave: Ako oslávila lyžiarka bystrickej Dukly sladkých 21?

Lyžiarka Petra Vlhová začala pred pár týždňami s prípravou na novú sezónu, v ktorej sa snaží o vytrvalostný rozvoj. Okrem toho oslávila svoje 21. narodeniny. Čo o veľkom dni prezradila známa športovkyňa?

Ilustračný obrázok k článku Vlhová už naplno zarezáva v príprave: Ako oslávila lyžiarka bystrickej Dukly sladkých 21?
Foto: Tomáš Batiz

Petra Vlhová z Dukly Banská Bystrica zaznamenala svoju najlepšiu sezónu. Letnú prípravu úspešnej slovenskej lyžiarke zastrešuje aj tento rok Vlhovej osobný kondičný tréner Šimon Klimčík. “Naša spolupráca je úplne super. Začíname spolu prípravu už druhý rok a zatiaľ všetko funguje tak ako má,” povedala na margo Klimčíka Vlhová, ktorá už v najbližších dňoch cestuje do Rakúska. “Ideme tam lyžovať na 10 dní,” dodala.

Tvrdá kondičná príprava

Kondičný tréner Šimon Klimčík sa o vytrvalosť talentovanej Liptáčky detailne stará. “Primárne sa zameriavame na rozvoj vytrvalostných schopností, či už formou behov, spinningu, kolieskových korčúľ a silových schopností, ktoré nám vytvoria základ pre ďalší cyklus v kondičnej príprave,” vysvetil Klimčík.

Iľanovského nahradil Magoni

Po skončení predošlej sezóny oznámila Vlhová ukončenie spolupráce s jej dlhoročným trénerom Ivanom Iľanovským, ktorého nahradil známy taliansky tréner Livio Magoni. “Spolupráca s novým trénerom je úplne niečo nové, ale som zatiaľ spokojná,” rozpráva ďalej Petra Vlhová.

Čítajte tiež: Petra Vlhová už naplno zarezáva v príprave: Ako oslávila sladkých 21?

Narodeniny oslavovala v kruhu rodiny

Petra Vlhová oslavovala 13. júna svoje 21. narodeniny, ktoré oslávila v kruhu najbližších. “Narodeniny som moc neoslavovala, iba tak primerane doma s rodinou. Nič špeciálne,” dodáva na záver Petra.

Čítajte tiež:

FOTO priamo z akcie: Ondrašovská horička s rekordom

Prehľad prípravných stretnutí: Barani proti tímom z Maďarska aj Walesu

Zdroj: mikulas.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM