Jakub Forgács Samospráva

Vláda riešila R1-tku: Na pretrase protihluková stena i križovatka pri Sielnici. Čo sa dohodlo?

Správa, ktorá bude zaujímať nielen motoristov. Vládny kabinet sa v Banskej Bystrici uzniesol na ďalších krokoch, týkajúcich sa rýchlostnej cesty R1. Pozrite, aké sú závery z jeho zasadnutia.

Ilustračný obrázok k článku Vláda riešila R1-tku: Na pretrase protihluková stena i križovatka pri Sielnici. Čo sa dohodlo?
Zdroj: Dnes24.sk

Vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Banskej Bystrici uložilia ministrovi dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja do 30. júna 2015 ukončiť spracovanie štúdie realizovateľnosti stavby R1 Banská Bystrica – Ružomberok a do jedného mesiaca od ukončenia štúdie prerokovať jej závery a návrh ďalšieho postupu prípravy stavby so zástupcami dotknutých miest. To však nebol jediný bod zasadnutia vládneho kabinetu pod Urpínom, týkajúci sa R1-tky.

Ministri sa s premiérom Robertom Ficom uzniesli tiež na tom, aby minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja do konca marca začal verejné obstarávanie projektovej dokumentácie stavby R1 Protihluková stena Banská Bystrica – Radvaň, dokumentácie stavebného zámeru, dokumentácie pre stavebné povolenie, dokumentácie na ponuku a autorský dozor. Do konca apríla má začať verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavby Rýchlostná cesta R1 Sielnica – úprava križovatky.

Čítajte tiež:

Ministri dostali úlohy týkajúce sa Bystrice: Hovorí sa o ďalšej obnove opery aj multifunkčnom zi­máku

V Bystrici bola na pretrase aj autobuska: Vláda hovorila o prenájme pozemkov pod dočasnou stanicou

Rozhodnutia z rokovania vlády už prenikli von: Do nášho regiónu potečú milióny eur

Tvrdé slová Fica počas návštevy v kraji: Z tohto sa Kotleba tešiť nebude!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM