Monika Obrtalová Hokej

Víťazstvo nad Skalicou potvrdené aj proti Trenčínu

Zázračné herné prebudenie bystrických hokejistov proti Skalici si trúfali barani potvrdiť aj v ďalšom domácom zápase proti Trenčínu. S tým už dvakrát v tejto sezóne prehrali a preto sa pod Urpínom očakával ťažký zápas.

HC'05 B. Bystrica – Dukla Trenčín 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Góly: 47. Sýkora, 49. Tománek, 54. Hričina. Rozhodcovia Baluška – M. Oroilin, Tvrdoň, vylúčení 5:7, navyše Jokila a Kristoffersson (obaja Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1517 divákov.

O napínavý záver prvej tretiny sa postarala bitka v podaní Kokavca a Šťastného, ktorá aj najlepšie odrážala, čo sa na ľade dovtedy dialo. Obaja súperi s agresívnym prístupom do seba narážali, v obrane sa výraznejších chýb nedopustili, aj preto si brankári dlho predlho udržali čisté konto. Domáci s obrovskou chuťou potvrdiť svoj prerod po nástupe trénera Milana Staša sa snažili nadviazať na predchádzajúce víťazstvo so Skalicou podobným spôsobom. Akonáhle sa puk prešmykol pred bránku, tak sa vrhli za ním a snažili sa ho dotlačiť do siete. Kombinačných akcií vznikalo málo, aj strely pôsobili dosť propagačne a čisté šance sa dali zrátať na prstoch jednej ruky.

Prvá strela na bránku sa zrodila až v 6. min po Štastného pokuse z uhla, v 15. min Kokavec trafil v nádejnej pozícii len betón Kováča a po chybe Chovana bol blízko ku gólu aj na konci tretiny. V druhej obe mužstvá nastúpili so zbožným želaním na gól, ktorý by im poskytol jasnú výhodu, no ‚modlili‘ sa zbytočne. V 25. min mrzela Radulaya neúčinná strela, potom na opačnej strane Jokilu zbytočné váhanie. V 31. min pritlačili, ako sa na ‚baranov‘ patrí, Češík a Kútny, no aj s ich strelami si Kováč bez problémov poradil. Najviac vzruchu vznikalo pri presilovkách, ktoré pomáhali vytvoriť väčší tlak, a pri každom vylúčení vycítili počas typických kolotočov svoju chvíľu aj strelci oboch súperov. Aj preto zaradili na vyšší rýchlostný stupeň, no bránky popri spŕške neúčinných striel dobýjali márne.

V 45. min Tvrdoň spálil jednu z mála jasnejších príležitostí Trenčanov, až prišiel veľký moment Sýkoru v 47. min, keď po jeho pohotovom bekhende pod žŕdku sa konečne rozvlnila sieť. Trenčanov gól natoľko otriasol, že o necelé dve minúty, presnejšie 1:25, inkasovali ďalší, Tománek sa natlačil do streleckej kolmice a trafil medzi nohy Kováča. Dvojgólová strata už bola pre hostí priveľká, a pre domácich vydretý náskok, naopak, dostačujúci na ďalší cenný zisk troch bodov. Korunu nezlomnej bojovnosti nasadil v 54. min Hričina po tom, čo mu brankár Kováč pri úspešnom zákroku narazil puk rovno na hokejku. A to ešte Kútny nepremenil tri minúty pred koncom samostatný nájazd. V samom závere sa prevalila nervozita do viacerých strkaníc a šarvátok.

Milan Staš, kouč B. Bystrice: „Prvé dve tretiny sa hralo útočne, silovo, s množstvom atraktívnych súbojov. Tretia sa od predchádzajúcich odlišovala hlavne tým, že padli tri góly. Súper nás vytláčal do rohov, no vôľou sme súpera zdolali. Dúfam, že nás toto víťazstvo nakopne do ďalších zápasov.“

Dušan Gregor, tréner Trenčína: „My sme vedeli, čo nás čaká s nakopnutým súperom. Boli sme spočiatku pod tlakom, ustáli ho, v druhej tretine sme hru vyrovnali, no a v tretej sme vedeli, že kto strelí gól, vyhrá. Inkasovali sme ho lacný po štandardke, keď náš brankár v podstatne pri snahe puk vypichnúť, tak ho nahral súperovi výsledku rozhodla obrovská vôľa, silovosť a dôraz, hráči Bystrice nás doslova utĺkli. To mi u nás chýbalo, najmä u mladých.“

Ján Sýkora, autor jedného gólu: „Povedali sme si, že nadviažeme na predchádzajúci výkon a že budeme bojovať ako levy. Vyhrávame, mohli sme aj skôr, ale to nám neprekáža, dúfam, že ďalšie víťazstvá prídu. Ja som v tomto zápase zlomil tri hokejky, požičal som si menšiu, s iným uhlom, a vidíte, dobrý hráč zahrá aj s metlou.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM