Jakub Forgács Správy

Víkendové akcie v Bystrici: Vyberajte, kam vyrazíte za oddychom

Ak stále hľadáte, kde by ste trávili nadchádzajúci víkendový čas, nemusíte cestovať mimo mesta. Množstvo príležitostí na chvíle oddychu objavíte aj priamo v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové akcie v Bystrici: Vyberajte, kam vyrazíte za oddychom
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • Sobota 18:00 Aula Slovenskej zdravotníckej univerzity – KOLLÁROVCI – "GORAĽU CY ČI NE ŽAĽ
  • Sobota 19:00 Klub HaD – KATARÍNA KOŠČOVÁ – OKNOM TOUR – Speváčka Katka Koščová pripravuje po piatich rokoch vydanie nového autorského CD s názvom Oknom. Prácu v štúdiu už má za sebou, nahrávka vo finálnej podobe uzrie svetlo sveta v septembri 2014. Nahrávka sa pohybuje v okolí žánrov ako je šansón, jazz, folk a uvedie ho do života na koncertoch OKNOM tour. Sprievádzať ju budú profesionálni hudobníci, ktorí rovnako nahrávali CD Oknom: Daniel Špiner / klavír, Jan Chalupa / bicie, Rasťo Uhrík / kontrabas.

FESTIVALY:

  • Sobota Banská Bystrica – SLOVOMfest 2014 – Prvý ročník projektu Banskobystrický SLOVOMfest. Literárny festival v spojení s rôznymi druhmi umenia a sprievodnými aktivitami
  • Sobota 9:00 priestory dvora Obecného úradu Badín – 1. BADÍNSKY OKTÓBERFEST – O občerstvenie, kvalitný hudobný program, pivné sút'aže nielen pre chlapov, rôznorodé pivká rôznej stupňovitosti, bohaté diskusie o varení piva, detské kútiky, ľudová hudba, DJ do neskorých nočných hodín, tombola, súťaže v pití piva, držaní pivných súdkov a iné prekvapenia, budú v maximálnej miere a spokojnosti poskytnuté každému návštevníkovi.
  • Sobota 10:00 Mestský park – BABIE LETO V PARKU – Zaujímavý program pre deti aj dospelých, vrátane hudobného a kultúrneho programu. Okrem iného sa môžete tešiť na streeartové maľovanie lámp pouličného osvetlenia venovaných známym Banskobystričanom.

PREDSTAVENIA:

  • Sobota 18:30 Štátna opera – HRNČIARSKY BÁL /Gejza Dusík/ – Z dvanástich operiet Gejzu Dusíka je kvalitatívnym vrcholom Hrnčiarsky bál. Námet je zasadený do revolučných rokov 1848–1849, ktoré sú v slovenských dejinách spojené s národným hnutím Štúrovcov. Príbeh sa odohráva v prostredí slovenských hrnčiarov na Záhorí. Opereta je kompozične prepracovaná a popretkávaná slovenským folklórom.
  • Nedeľa 10:00 BDNR – BATOLÁRIUM – Najmladší divadelný projekt na Slovensku! Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov.
  • Nedeľa 16:00 BDNR – ČERVENÁ ČIAPOČKA /Iveta Škripková/ – …alebo Večer u Madame d`Aulnoy, keď sa podával jahodový čaj a rozprávali rozprávky.
  • Nedeľa 18:00 Divadlo Štúdia tanca – FROM SIDE OF A MAN FROM SIDE OF A WOMAN – Predstavenie siahajúce za hranice tanca, choreografie a tradičných javiskových foriem spracúva tému o nebezpečenstvách a pôžitkoch solárnej sexuality.

VÝSTAVY:

  • Sobota 21:00 Klub Had – Vernisáž výstavy Evy Filipovej
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – ČEPIEC – PÝCHA VYDATEJ ŽENY – Trojicu etnografických výstav, ktoré v tomto roku pripravilo múzeum pre návštevníkov, uzatvára prehliadka čepcov s názvom ČEPIEC – pýcha vydatej ženy.
  • Sobota a nedeľa Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – TEMPUS FUGIT – Výstava prezentuje kostoly Broumovska a snahu o ich zachovanie a rekonštrukciu. Realizáciu záchrany kostolov i jeho prezentáciu podporil Kráľovohradecký kraj, ktorý je partnerským krajom Banskobystric­kého kraja.
  • Sobota a nedeľa Stredoslovenské osvetové stredisko – JOZEF ORNTH – MIZNÚCI SVET – Výstava fotografií, ktoré vznikli bromolejovou tlačou.
  • Sobota a nedeľa Štátna vedecká knižnica – SAMA DOMA II. – Výstava autorskej tvorby Jany Feldmajerovej – batika, kombinovaná technika.

PRE DETI:

  • Nedeľa Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI V TIHÁNYIOVSKOM KAŠTIELI – Jesenná záložka
  • Sobota a nedeľa Europa SC – JULES VERNE A JEHO SVET – Verneho geniálne vízie a výpravy do neznáma sú predmetom výstavy Jules Verne a jeho svet. Svetoznámy spisovateľ predbehol dobu a z jeho kníh má čitateľ pocit, akoby vytušil budúcnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM