Marcel Páleš Kultúra

Konečne je víkend: Toto sú naše tipy kam vyraziť...

Aj tento víkend sa v Banskej Bystrici ponúka mnoho príležitostí k plnohodnotnému stráveniu víkendových chvíľ. Začína koncertovanie pre amfík, v ponuke je aj veľa divadelných predstavení, tiež tvorivé dielne pre deti a iné...

Ilustračný obrázok k článku Konečne je víkend: Toto sú naše tipy kam vyraziť...
Zdroj: Dnes24.sk

KONCERTY:

  • 10. 5. 19:00 Záhrada CNK (Nám. SNP 16) – ME-SA & PETER ŠAVEL, STANO DOBÁK: MUCH MORE THAN NOTHING (SK/CZ) – Zamrazí, pobaví, aj dojme. Zdravo šialená a spontánna inscenácia, ktorá sa pohráva s myšlienkou manipulácie. Na pozadí tohto sa objavuje večné doťahovanie medzi Slovákmi a Čechmi. Šteklivá hra s identitou a nacionalizmom.
  • 10. 5. 17:00 – Pred Radnicou – KONCERT ZA AMFITEÁTER – podujatie, ktorým neformálna skupina ľudí spája(ť_je )umenie upozorní na možnosť rekonštrukcie amfiteátra. Ako prvá amfiteáter podporí banskobystrická skupina Regale, o 18. hod. zahrá kapela Maringotka a o 19. hod. vystúpia hostia Martin Geišberg a Nany M. Hudák. Pomedzi hudobné vystúpenia svoj postoj k rekonštrukcii amfiteátru vysloví niekoľko známych i neznámych osobností Banskej Bystrice.
  • 12. 5. 17:00 Kino Hron Sliač – ZLOMENÍ – otvorené modlitebné stretnutie spoločenstva SP- Silné Posolstvo zo Sliača
  • 12. 5. 18:00 Štátna opera – TEBE, MAMIČKA… – Účinkujú: Oľga Hromadová, Katarína Perencseiová, Dušan Šimo, Šimon Svitok. Klavírny sprievod: Martina Svitková. Nezabudnuteľné piesne a populárne melódie z najznámejších operiet.

DIVADLO:

  • 10. 5. 18:30 Štátna opera – TRI LETUŠKY V PARÍŽI – Bernard je úspešný parížsky architekt, ktorý trávi čas striedavo s tromi snúbenicami – jedna je Američanka, druhá Ruska, tretia Nemka. A všetky tri sú letušky.
  • 10. 5. 19:00 – Divadlo Štúdio tanca – VESELOSTI MINULOSTI – Dva svety, ktoré sa spájajú v rekonštrukcii minulého a údernosti súčasného tanca, v oboch však dominuje priestorová dynamika a radosť z tancovania.
  • 12. 5. 10:00 – Bábkové divadlo na Rázcestí – aquaBATOLÁrium – Interaktívne predstavenie pre batoľatá a ich rodičov. Pokračovanie projektu Batolárium. Forma inscenácie je úplne prispôsobená prirodzeným potrebám batoliat, plne rešpektuje neposednosť detí, zapája ich do diania a interaktívne s nimi pracuje.
  • 12. 5. 16:00 Bábkové divadlo na Rázcestí – DOBRÚ CHUŤ, VLK! /Marta Guśniowska/ – Hra o výnimočnom priateľstve plná humoru a nonsensu. Niekedy sa v rozprávkach stane aj čosi celkom nezvyčajné. Čo sa však musí stať, aby sa stal z vlka vegetarián a zajačik zavýjal na mesiac? Rozprávka, ktorá odhalí, ako to dopadne, keď sa výchovy malého zajačika ujme starnúci uhundraný vlk.

VÝSTAVY:

  • 10. – 11. 5. Zimný štadión – BB BAU Regionálna stavebná výstava v srdci Slovenska – Inšpiratívne riešenia predstaví nová regionálna výstava BB BAU 2013. Vychutnajte si dobrú zábavu v priestoroch výstaviska. Sprievodným programom výstavy bude zábavno-súťažná show Stav Paráda.
  • 10. – 11. 5. Štátna vedecká knižnica – FOLKOVÉ VARIÁCIE – Prehliadka svetovej a česko-slovenskej hudobnej scény, mapujúca obdobie 60-tych rokov 20. storočia po súčasnosť, je zároveň žánrovou prezentáciou knižných publikácií, hudobnín s možnosťou prehratia na klavíri a audiovizuálneho archívu s ponukou projekcií koncertných záznamov.

WORKSHOP A INÉ:

  • 11. – 12. 5. Záhrada: Centrum nezávislej kultúry – SOLO FOR BODY II. / WORKSHOW 3 – Ako pracovať so svojim telom čo najefektívnejšie? Ako uvoľňovať napätie tam, kde nie je potrebné a pritom neubrať z fyzikality tanca? Ako rozvíjať technické možnosti a pritom nestrácať osobitosť vo svojom pohybovom prejave? Ako využívať pôsobenie gravitačnej sily k pohybu v priestore a pritom nestrácať kontrolu nad svojím telom?
  • 12. 5. Tihanyiovský kaštiel – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI – Visačka na dvere
  • 12. 5. Thurzov dom – Stredoslovenské múzeum – NEDEĽNÉ TVORIVÉ DIELNE PRE DETI – Zlatou nitkou
  • 12. 5. Europa SC – PRETEKY LEZÚŇOV

Foto: ilustračné (BDNR)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM