Jakub Forgács Kultúra

Víkend v Bystrici nabitý akciami. 10 podujatí, kde nuda rozhodne nehrozí

Máte už program na voľné dni? Ak nie, ponúknite sa z prehľadu víkendových tipov našej redakcie. Výber je vskutku pestrý!

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Bystrici nabitý akciami. 10 podujatí, kde nuda rozhodne nehrozí
Foto: Vladimír Lukáč / Zdroj: Dnes24.sk

DRUHÝ VEČER STRETNUTIA SENIOROV

Piatok 21. októbra o 17:00, ZŠ Radvanská- jedáleň

II. ročník obľúbeného podujatia Večer seniorov. Nebude chýbať zaujímavý kultúrny program do spevu a tanca zahrá Soňa Kopčanová zo skupinou, latino tóny prinesú párovky z tanečnej školy Janette Fáberovej, pripravené je občerstvenie, koláčiky a opäť obľúbená tombola o krásne ceny.

CLEAR

Piatok 21. októbra o 19:00, Divadlo Študio tanca

Jedna rozpoltená mysliaca bytosť. Obracia sa k vlastnej filozofii, prehodnocuje vlastnú minulosť, to čo už pozná, to, čo zdá sa mu už samozrejmé, svoje skúsenosti, staré rany, názory na svet, postoje, morálku, aby v sebe objavil nové, pretože niečo mu tu nesedí…

TITANIC

Piatok 21. októbra, Tartaros club

Brnenská heavy metalová legenda Titanic vyráža na turné pri príležitosti vydania svojho prvého živého albumu. Doprovod jej budú robiť ďalšie dve brnenské zoskupenia Asgard a Eagleheart.

TRH V ZÁHRADE

Sobota 22. októbra o 10:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Hľadáte drobnosti do domácnosti či štýlové čačky – mačky? V Záhrade nájdete v sobotu homemade, handmade a design výrobky od slovenských výrobcov a tvorcov.

CIGÁNSKY BARÓN

Sobota 22. októbra o 19:00, Štátna opera

Cigánsky barón je príbeh čistej lásky na pozadí krutej reality, ktorá dokáže poraziť aj vojny. Spoluúčinkuje orchester, zbor a balet Štátnej opery.

DOBRODRUŽSTVÁ SMELÉHO ZEMIAKA /Iveta Škripková/

Nedeľa 23. októbra o 16:00, BDNR

Krumple. Švábka. Bandurky. Grule. Zemáky… Všetky tieto záhadné slová znamenajú to isté. Že neviete čo? No predsa Z.....Y. V rozprávke uvidíte, ako sa smelý zemiak dostal až na stôl… a aké dobrodružstvá musel zažiť, aby sa mohol na panvičke smažiť.

HC '05 iCLINIC BANSKÁ BYSTRICA – HC NOVÉ ZÁMKY

Nedeľa 23. októbra o 17:00, Zimný štadión

Barani opäť skrížia hokejky s nováčikom ligy. V nedeľu podvečer ich čaká zápas s Novými Zámkami. Prídete povzbudiť bystrických hokejistov?

PALO SERIŠ – CHUTILO VÁM, PÁNI? – KLAUN TÚR 2016

Nedeľa 23. októbra o 19:00, Klub HaD

Pohybová komédia jedného herca z podivného sveta reštaurácií a čašníkov, ktorá vznikla v spolupráci s režisérom a hercom Arnoštom Goldflamom. Herec zahrá viac ako 20 rôznych charakterov a počíta s aktívnou predstavivosťou diváka.

FRANCÚZSKA KULTÚRNA JESEŇ 2016

do soboty 29. októbra, Banská Bystrica

Máte radi francúzske umenie, hudbu či futbal? Potom si nenechajte ujsť sériu podujatí v rámci Francúzskej kultúrnej jesene 2016 v našom meste!

BARBAKAN FESTIVAL 2016

do soboty 5. novembra, Banská Bystrica

Koncerty popredných domácich klubových kapiel, filmové projekcie a prednášky či výtvarné umenie – to všetko sa zmestilo do programu multižánrového festivalu Barbakan, ktorý aj tento rok na jeseň prinesie do Banskej Bystrice o čosi viac kultúry.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako Bystrica hrá farbami jesene!

Čítajte tiež: Bystričania, značte si do mobilov a kalendárov: TOP 10 akcií počas októbra

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Keď Bystrica začne hrať farbami jesene
60
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM