Jakub Forgács Kultúra

Víkend sa už blíži, je najvyšší čas sa rozhodnúť kam vyraziť: Desať super tipov pre Bystričanov

Víkend už klope na dvere, je preto najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Nemusíte ho presedieť doma a už vôbec cestovať ďaleko. Priamo v Banskej Bystrici sa dočkáme akcií, ktoré sú na relax ako ušité. Tu je desať tipov, kam si môžete cez dni voľna v našom meste vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Víkend sa už blíži, je najvyšší čas sa rozhodnúť kam vyraziť: Desať super tipov pre Bystričanov
Zdroj: TASR

HC '05 – ŠHK 37 PIEŠŤANY

15. januára 2016 o 17:30, Zimný štadión

V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s piešťanskými havranmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

PLES MESTA BANSKÁ BYSTRICA

15. januára 2016 o 19:00, Hotel Lux

Mesto Banská Bystrica sa rozhodlo obnoviť tradíciu a po rokoch sa môžu Banskobystričania opäť tešiť na mestský ples. Plesajúci sa môžu tešiť aj na atraktívnych hostí. Nebudú chýbať Zuzana Smatanová, Modern Talking Reloaded (hlavné hviezdy) + vystúpia: La Femme, K-Dance, Slovak Tango, Crown Band, DJ + videodiskotéka, Matahari módna show, Ľudová hudba Juraja Pecníka.

MAKE SOME NOISE

15. januára 2016, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas akcie Make Some Noise sa s DJ-om Matamarom, DJ-om Daveom a DJ-om eMTym v piatok večer dočkáte presne toho, čo potrebujete.

DETSKÁ ČITÁREŇ: PÁROŽRÚTI

16. januára 2016 o 11:00, Artforum

Vedeli ste, že ich možno máte doma? Že si možno pred chvíľou na niečom pochutili? O kom je reč? O Párožrútoch… ak chcete vedieť viac, príďte v sobotu predpoludním do Artfora.

PLES 2016

16. januára 2016, Gymnázium Andreja Sládkoviča – spoločenská sála

Plesanie neobíde ani Gymnázium Andreja Sládkoviča. V jeho spoločenskej sále v sobotu 16. januára prebehne Ples 2016. V programe nebudú chýbať Gizela Oňová, Kapela ±83, DJ Igor Duschek, tombola a prekvapenie. V cene 30 eur je zahrnutý prípitok, večera, káva, minerálka, víno, dezert a švédske stoly.

MAJK SPIRIT – WHITE SNOW

16. januára 2016 o 21:00, Ministry of Fun

Majk Spirit po vydarenom Black Tour pripravuje úplne nový koncept koncertov a to White Snow, ktorej súčasťou bude aj vlastná živá kapela. A tešiť sa na neho môžete aj v Banskej Bystrici

POTULKY MESTOM: NOVOROČNÉ ZVYKY, TRAJA KRÁLI, HROMNICE A FAŠIANGY

17. januára 2016 o 14:00, Radnica – Cikkerova sieň

Slovensko má krásne tradície, ktoré sa viažu na takmer všetky obdobia v roku. Januárové Potulky mestom budú zasvätené Novoročným zvykom, koledníkom na Troch kráľov, obdobiu Hromníc – ktoré označujú presnú polovicu zimy, či fašiangovým veseliciam.

KOCÚR V ČIŽMÁCH

17. januára 2016 o 16:00, BDNR

Ešte neviete, kam s vašimi najmenšími cez víkend? Kocúr v čižmách je k lasická rozprávka v tradično-netradičnom spracovaní známej režisérky Bely Schenkovej. Pre deti od 3 rokov.

DOTKNI SA TANCA

17. januára 2016 o 16:00, Divadlo Štúdio tanca

Interaktívne, hravé a veselé predstavenie pre deti, kde netancujú len tanečníci, ale aj deti samotné. Predstavenie je zakaždým nové, ako každá prítomná chvíľa v živote človeka.

TROJKRÁĽOVÝ KONCERT: ORCHESTRA CAMERATA NOVISOLIENSIS

17. januára 2016 o 19:15, Chrám Panny Márie Pomocnice u Saleziánov Don Bosca

Počas nedeľného konceru, ktorý diriguje Pavol Tužinský, budete počuť sólistov ako V. Havran, Ľ. Rychlík, P. Kušanová, L. Ruriková, M. Forgáčová, D. Gomolová, J. Lučivianska a iní. V programe odoznejú diela: A. Corelli, Ch. W. Gluck, J. Haydn, J.J. Ryba, J. F. Wade, G. Donizetti, A. Adam, P. I. Čajkovskij, J. Suk a iní.

Čítajte tiež:

Čo zaujímavé sa chystá v Bystrici počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Plesovú sezónu si naplno užijeme aj v Bystrici a okolí: Kde môžete zažiť Patejdla a kde sa prezliecť za celebritu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM