Jakub Forgács Kultúra

Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Bystrici

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Banskej Bystrici akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré môžu osloviť aj vás.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, nudiť sa doma by bol hriech: 10 zaujímavých tipov na podujatia v Bystrici
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

HC '05 – HK 36 SKALICA (Tipsport Liga )

27. novembra 2015 o 17:30 hod., Zimný štadión

V piatok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily so Skaličanmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

VERDI

27. novembra 2015 o 18:00 hod., Štátna opera

Okrem mnohých iných projektov divadla, realizovaných v rámci verdiovského roku, umelecký súbor spolu s autorkou diela Danou Dinkovou pripravili životopisnú inscenáciu o tomto géniovi. Tá je popretkávaná časťami jeho najznámejších diel, podmanivými sólovými výstupmi i strhujúcimi zbormi, ktoré reprezentuje snáď najznámejší z nich: Zbor Židov.

PANÁČIK

27. novembra 2015 o 20:00 hod., Klub 77

Panáčik vyráža na česko-slovenské turné s 15-člennou zostavou umelcov a neobíde ani naše mesto. Multižánrový hudobník, s ktorým má mnoho ľudí problém. Nedokážu si ho nikam zaradiť, s ničím podobným sa v našich končinách ešte nestretli.

MOTi @ MAGNETIC CLUB LIFE

27. novembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Poriadna párty na záver pracovného týždňa dobre padne nejednému Banskobystričanovi. Ak patríte medzi nich, počas Di Moti, John Culter, Dj Dave & Emty a Dj Izzy sa postarajú presne o taký večer, aký potrebujete.

ZÓNA BEZ PEŇAZÍ

28. novembra 2015 o 13:00 hod., Thurzov dom – Stredoslovenské mú­zeum

Príďte darovať veci, ktoré už nepotrebujete a vymeňte ich za také, ktoré sa vám páčia. Aj vďaka vám sa tak bude môcť naplniť hlavná myšlienka celej akcie – urobiť krajšie Vianoce sebe aj druhým.

TANEČNÝ DOM

28. novembra 2015 o 17:30, Stredoslovenské osvetové stredisko

Čardáš z Polomky a DO Šaflika z Fintíc s Vandou Krištofovou a Vladom Michalkom. Hrá Ľudová hudba Muzička z Bratislavy. Účinkujú: Detský folklórny súbor Mladosť z Pohorelej Ženská spevácka skupina Trnki z Banskej Bystrice Mužské spevácke skupiny Šumiačan zo Šumiaca a Kráľová Hoľa z Pohorelej Ľudová hudba Borsuckí Gaďi z Pohorelej.

RENÉ LACKO & BIG BANG

28. novembra 2015 o 20:00 hod., Klub 77

Do Klubu 77 zavíta popredný slovenský muzikant, jedinečný kráľ blues René Lacko. Netreba vari hovoriť, že v roku 1996 si z USA priviezol cenu za druhé miesto na povestnom Jimi Hendrix Festivale.

VILÉM SPILKA QUARTET

28. novembra 2015 o 20:00 hod., Klub SV

Jazz a moderný Groove v podaní moravskej formácie: Vilém Spilka (gitara), Martin Kleibl (bicie), Radek Zapadlo (tenor saxofón), Vlastimil Trllo (kontrabas). Odznie vlastná tvorba z pera Viléma Spilku, ale aj známe skladby Jana Nedvěda, Herbie Hancocka, Chicka Coreu, Donalda Byrda a ďalších svetových skladateľov a hudobníkov.

KOMERČNÁ DISKOTÉKA

28. novembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Sobotný večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas Komerčnej diskotéky bude návštevníkom hrať do tanca a zábavy DJ Majco.

PINOCCHIO

29. novembra 2015 o 16:00 hod., BDNR

Dobrodružstvá o ceste za šťastím veľkých a malých. Svetoznáma rozprávka o drevenej bábke, z ktorej sa stal chlapec. Dozviete sa v nej, prečo sa nesmie klamať.

Čítajte tiež:

Bystričania, zapisujte si do kalendárov: 10 parádnych akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM