Marcel Páleš Samospráva

Volíme už v sobotu: Pozrite si profily všetkých kandidátov na post šéfa VÚC

Voľby do VÚC tu sú už čo nevidieť. Hlasovanie odštartuje v sobotu ráno a vyberať budeme aj z uchádzačov o županské kreslo. Prinášame vám profily kandidátov na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Volíme už v sobotu: Pozrite si profily všetkých kandidátov na post šéfa VÚC
Zdroj: TASR

Jedenásti kandidáti, ktorí sa budú usilovať získať čo najviac hlasov od občanov, sú takmer všetci muži. Nachádza sa medzi nimi jediná žena, Andrea Jenčíková. Tá je zároveň najmladšou kandidátkou na post šéfa župy. Najstarší má 61 rokov. Uchádzači o kreslo župana bývajú nielen v Banskej Bystrici a v jej blízkom okolí, ale rôzne – napríklad v Jelšave či v Revúcej. Pozrite si ich profily…

Pod číslom jedna sa o hlasy bude uchádzať Ondrej Binder, ktorý je nezávislým kandidátom. Binder má 43 rokov a je stolárom. Žije vo Svätom Antone.

Dvojku má Ladislav Fízik, 59-ročný vysokoškolský pedagóg. Je riaditeľom detašovaného pracoviska VŠ zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Banskej Bystrici. Jeho bydliskom je Barca. Podporuje ho Agrárna strana vidieka.

Pod číslom 3 sa nachádza Pavel Chovanec, ktorá má 61 rokov a je leteckým inžinierom. Býva na Slatinských Lazoch. A patrí k politickej strane Úsvit.

Štvorku má Andrea Jenčíková, 26-ročná právnička, ktorá býva v Revúcej. Do volieb vstupuje s podporou Nového parlamentu.

Pod päťkou je poslanec Národnej rady SR Ľudovít Kaník. 48-ročný manažér býva v Banskej Štiavnici a podporujú ho Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana, Sloboda a Solidarita, MOST – HÍD.

Šestku má Karol Konárik, 32-ročný podnikateľ z Banskej Bystrice. Kandiduje s podporou Slovenskej národnej strany.

S číslom sedem vstupuje do volieb Marián Kotleba, 36-ročný informatik, ktorého bydliskom je Banská Bystrica. Podporu má v Ľudovej strana Naše Slovensko.

Osmičku má Vladimír Maňka, 54-ročný predseda BBSK zo Zvolena. Podporuje ho SMER – sociálna demokracia,Kres­ťanskodemokra­tické hnutie, Strana maďarskej komunity – Magyar Közösség Pártja, Strana moderného Slovenska, Ľudová strana – Hnutie za demokratické Slovensko, Hnutie za demokraciu, Strana zelených.

S deviatkou sa o hlasy občanov bude uchádzať Emil Samko, 46-ročný pedagóg z Jelšavy. Podporu má v Kresťanskej ľudovej strane.

S desiatkou do volieb vstupuje 55-ročný znalec v lesníctve Jozef Sásik. Pochádza z Banskej Bystrice a podporuje ho Slovenská ľudová strana.

Jedenástka patrí 60-ročnému výsluhovému dôchodcovi Jaroslavovi Sekerkovi. Jeho bydliskom sú Horné Pršany a podporuje ho Komunistická strana Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM