Samospráva

Viera Dubačová sa vzdá funkcie bystrickej poslankyne. Toto označila za dôvod

Bystrica zažije ďalšiu poslaneckú výmenu. Po príchode Mareka Odaloša má prísť nová tvár aj za Vieru Dubačovú.

Ilustračný obrázok k článku Viera Dubačová sa vzdá funkcie bystrickej poslankyne. Toto označila za dôvod
Zdroj: TASR

Poslankyňa NRSR Viera Dubačová (SPOLU – občianska demokracia) sa vzdá funkcie poslankyne Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici ešte pred koncom riadneho funkčného obdobia. Tento krok zvažovala už po vlaňajších krajských voľbách, kde získala dôveru voličov ako poslankyňa župného zastupiteľstva.

„Povedala som si, že sa určite zachovám zodpovedne a nemôžem sklamať ani dôveru voličov, ktorí mi ju vyjadrili pred štyrmi rokmi v komunálnych voľbách. Na jednej strane som sa ešte snažila dokončiť rozpracované témy, a zároveň by bolo nezodpovedné odstúpiť hneď po voľbách do VÚC, a uvoľniť tak v mestskom zastupiteľstve miesto kandidátovi strany SMER-SD,“ podotýka Dubačová.

Tento dôvod už pominul. Poradie náhradníkov v banskobystrickom mestskom zastupiteľstve sa zmenilo po tom, čo väčšinový klub SMER-SD, SNS s ďalšími podporovateľmi zvolil v závere minulého mesiaca jedného zo svojich poslancov (J. Šaba, pozn.) za hlavného kontrolóra mesta.

„Zodpovedne a s dôverou môžem odovzdať svoje kreslo ďalej Martinovi Úradníčkovi, ktorý bol vo voľbách kandidátom hlásiacim sa k Banskobystrickej alternatíve. Veľmi dobre pozná problémy nášho volebného obvodu, záleží mu na našom meste a počas svojej kariéry urobil veľa pre propagáciu nášho mesta doma i v zahraničí. Som presvedčená, že bude mimoriadne platným poslancom a verím, že nielen do konca aktuálneho funkčného obdobia,“ dodala Dubačová.

O mandát sa podľa vlastných slov nebude uchádzať ani v nasledujúcich komunálnych voľbách. „Po tom, čo som dostala veľkú dôveru voličov nášho okresu aj v minuloročných voľbách do zastupiteľstva BBSK, pri ktorých som sa snažila podporovať Jána Luntera v boji za prinavrátenie slušnej tváre nášmu kraju, som sa rozhodla, že sa už znovu nebudem uchádzať aj o funkciu mestskej poslankyne,“ hovorí poslankyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM