Jakub Forgács Krimi

VIDEO z miesta ničivého požiaru v Bystrici. Žena s popáleninami vyskočila z horiaceho bytu

Slová, z ktorých až zamrazí. Nočné vyčíňanie plameňov v bystrickom byte zachytil očitý svedok. Čo sa stalo pri nočnom požiari?

Ilustračný obrázok k článku VIDEO z miesta ničivého požiaru v Bystrici. Žena s popáleninami vyskočila z horiaceho bytu
Foto: Pavol Strhák

„Požiar bol zo 112-ky nahlásený v stredu o 1:24. Išlo o bytový požiar na Podháji 55, na prvom poschodí. Vyhorenie bolo dosť značné, pretože bol spozorovaný neskoro. Pravdepodobnou príčinou je úmyselné zapálenie,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 Dušan Mlynárik z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

„Bola tam pani, ktorá je podnájomníčkou. Vlastníka zatiaľ nevieme identifikovať. Ona vyskočila z okna a bola v bezvedomí. Následne bola prevezená do nemocnice. Má dosť značné popáleniny, pravdepodobne tretí stupeň, podľa hasičov, ktorí ju ošetrili a previezli našou sanitkou,“ pokračoval Mlynárik.

„Žena (38) mala popáleniny v oblasti trupu, bola pri vedomí a transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici,“ doplnil Boris Chmel z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

„Čo sa týka okna, dverí a omietky pôjde to vrub vlastníka. Vnútorné vybavenie, z toho, čo nám povedal jej syn (11), vyzerá, že nábytok bol vo väčšej časti jej,“ dodal Mlynárik.

Podarilo sa nám získať aj vyjadrenie svedka ničivého požiaru. „Prebudiť sa na rinčanie skla, ísť sa pozrieť na balkón, kto tam rozbíja auto a miesto toho vidieť požiar bytu, nie je nič príjemné. Zavolať 112 a sledovať ako po chvíli počuť krik a z plameňov vybieha pani na balkón a zoskakuje z neho, je šok. Počuť len tupý náraz na zem a plač. Volám druhýkrát 112, aby poslali aj sanitku. Hádam tam bola sama,“ uviedol Pavol Strhák.

Čítajte tiež:

Muži zákona sa chystajú do akcie: Čo plánujú na cestách v bystrickom okrese?

Muži zákona zverejnili FOTO nehody z Bystrice: Hľadajú svedkov!

VIDEO: Vyčíňanie požiaru v byte v Podháji
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM