Jakub Forgács Rôzne Správy

VIDEO: V Bystrici padali úžasné výkony. Pre chorého chlapčeka sa išlo na hranicu síl

Športovcov aj nešportovcov všetkých generácií spojila krásna myšlienka. Netradičným spôsobom pomohli vážne chorému Tobiaskovi.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: V Bystrici padali úžasné výkony. Pre chorého chlapčeka sa išlo na hranicu síl
12
Galéria
Zdroj: OCRA

V športovej hale Športového gymnázia v Banskej Bystrici sa v piatok podvečer konala nevšedná akcia. Pod jednou strechou sa stretli ľudia z blízkeho aj ďalekého okolia všetkých vekových kategórií, aby spoločnými silami urobili počas jednej hodiny čo najviac angličákov (klikov s výskokom) pre chorého Tobiaska. Za každý jeden mu „vycvičili“ cent.

Zdroj: YouTube.com

Ešte pred samotným začiatkom akcie bolo pre účastníkov pripravené krátke akrobatické vystúpenie. Nasledovala spoločná rozcvička, ktorá všetkých poriadne rozohriala a išlo sa na to. Deti, dospelí, dokonca aj dôchodcovia, mnohí išli na hranicu svojich síl. Podporu mali aj u priateľov, ktorí v ten deň síce nemohli prísť, ale odangličákovali si to napríklad v Čechách, kde do pohybu vyzývala Peťa Veselá, ale aj ďalší nadšenci zo Slovenska.

Za hodinu sa vyše stovke účastníkov podarilo urobiť neskutočných 44 536 angličákov. Spolu s 500 eurami z dobrovoľného vstupného a 1000 eurami z benefičnej aukcie poputovalo rodičom malého Tobiaska 1945 eur.

Hoci nešlo o súťaž, po akcii organizátori z občianskeho združenia OCRA Slovakia, ktoré združuje športovcov, venujúcich sa prekážkovému behu, odmenili aj ľudí s najväčším počtom angličákov. Absolútne najviac ich zvládol mladý Brezňan, úctyhodných 1073.

Pozrite si v foto a video z akcie, kde sa išlo na hranicu síl, aby sa pomohlo chorému Tobiaskovi!

V OBRAZOCH: V Bystrici sa cvičili benefičné angličáky pre Tobiaska
12
Galéria
Zdroj: OCRA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM