Monika Obrtalová Kultúra

VIDEO: Prehliadka študentskej tvorby sa už naplno rozbehla

V Banskej Bystrici dnes odštartovala trojdňová medzinárodná prehliadka študentskej tvorby pod názvom Artorium, na ktorej sa zúčastňujú domáce a zahraničné vysoké školy. Bohatý program v podobe prezentácii divadelných inscenácií a dokumentárnej tvorby

Akciu zorganizovali pedagógovia a študenti Fakulty dramatických umení, ktorí sa rozhodli pripraviť prvý ročník medzinárodného medziodborového projektu za účasti domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl. Pozvanie na podujatie prijali študenti z Českej republiky, Poľska, Srbska, Rumunska a Talianska.

Úvodný ročník je venovaný prezentácii divadelných inscenácií a dokumentárnej tvorbe z dielne európskych vysokých umeleckých škôl. Pre návštevníkov je pripravená aj kreatívna dielňa autorského písania, pohybový workshop, práca s hlasom či metódy dialogického konania.

Zámerom fakulty je ponúknuť mladým ľuďom priestor na umeleckú tvorbu, na jej prezentáciu a konfrontáciu tvorivých postupov a výsledkov v rámci tvorby európskych vysokých umeleckých škôl. Zároveň chcú organizátori povzbudiť záujem o umeleckú produkciu v bystrickom regióne.

Zdroj: FDU AU Banská Bystrica

VIDEO: Prehliadka študentskej tvorby sa už naplno rozbehla
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM