Jakub Forgács Rôzne Správy

VIDEO: Bystričanky očarili tancom Slávika aj Čekovského. Sú vo finále talentovej šou

Mesto pod Urpínom je plné talentov. Čerstvým dôkazom je aj úspech troch bystrických ôsmačiek, ktoré svojím vystúpením zaujali hviezdnu porotu!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Bystričanky očarili tancom Slávika aj Čekovského. Sú vo finále talentovej šou
7
Galéria
Zdroj: Level03

Lenka Lorincová, Veronika Muková a Elizabeth Kálusová sú na prvý pohľad obyčajné školáčky zo ZŠ Moskovská v Banskej Bystrici. Spája ich však spoločná vášeň k tancu. Aj preto sa prednedávnom pod umeleckým menom Level03 prihlásili do detskej talentovej súťaže Bola raz jedna trieda – Trieda hľadá talent. Spolu s ďalšími šikovnými deťmi bojovali v prvom kole o hlasy ľudí so súťažným videom na skladbu Ed Sheeran – Shape of you (video pod textom), v ktorom predviedli svoju vlastnú choreografiu. Mladé Bystričanky uspeli a zo štvrtého miesta sa prebojovali do semifinále.

V Kultúrnom centre v Bojniciach predstúpili 11. februára pred hviezdnu porotu v zložení Jaroslav Slávik, Marián Čekovský a Roman Galvánek. Akciu nemoderoval nikto iný ako sám Majster N. Porotcov dokázali dievčatá svojím živým vystúpením na spomínanú pesničku zaujať až natoľko, že sa ocitli vo finálovej TOP 8.

Zdroj: YouTube.com

S choreografiou dievčatám pomáhala ich trénerka tanca, ale veľa vecí si upravili alebo vymysleli samy. „Bolo to náročné, aj čo sa týka skúšania, pretože celé dva týždne pred semifinále bola Eli chorá. No aj napriek tomu sme to zvládli. S Edom Sheeranom som prišla ja, lebo ma inšpiroval jeden tréning, na ktorom som tancovala práve na skladbu Shape of you a babám som dala návrh, s ktorým súhlasili,“ povedala pre portál Bystrica 24 Lenka.

V semifinále sa v dievčatách miešali radosť, šťastie aj strach. „Keď sme nastúpili na pódium, Majster N sa s nami porozprával a tým z nás čiastočne opadol stres. Najväčší však prišiel po dotancovaní, keď sme počúvali hodnotenie poroty. Následne sme len čakali, pokiaľ všetci súťažiaci ukážu svoj talent, pričom nám hlavou vírili rôzne myšlienky, či postúpime alebo pôjdeme domov,“ povedala Veva s tým, že to bol každopádne pekný zážitok a hodnotenie poroty ich veľmi potešilo.

Báb sme spýtali, či už vedia, s čím sa pokúsia zabojovať pred porotou vo finále. „Nejaký nápad už máme, ale nejdeme ho prezrádzať vopred, aby ste sa prekvapili. I keď sa musíme priznať, že výber piesní nebol vôbec ľahký ani rýchly. Jediné, čo vám poviem je, že sa budeme zo všetkých síl snažiť, aby sme oslovili porotu, ale aj vás,“ dodala na záver Eli.

Veľký finálový event sa uskutoční už 18. marca v Bratislave, kedy budú vyhlásení víťazi súťaže a tiež víťaz online hlasovania „Najlepší Youtuber“ a škola. Držte našim babám palce a pokiaľ ich chcete posunúť ďalej v internetovom hlasovaní, spraviť tak môžete TU!

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery talentovaných Bystričaniek Level03!

FOTO: Bystrické ôsmačky zabodovali. V talentovej šou sú už v TOP 8!
7
Galéria
Zdroj: Level03
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM