Jakub Forgács Kultúra

Vianočný týždeň je tu a do Bystrice prinesie veľa pohody: Tu všade sa môžete zabaviť medzi sviatkami

Ešte s určitosťou neviete, do čoho investovať váš voľný čas v nasledujúcich predsviatočných dňoch či priamo počas Vianoce? Nikde nezaškodí si špeciálne popozerať, čo sa bude diať v Banskej Bystrici. Čo u nás odporúčame zažiť tento špeciálny týždeň?

Ilustračný obrázok k článku Vianočný týždeň je tu a do Bystrice prinesie veľa pohody: Tu všade sa môžete zabaviť medzi sviatkami
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

BERNEFIČNÝ TAJÁCKY PUNČ

21. decembra 2015 o 15:00 hod., areál Gymnázia J. G. Tajovského

Triedy školy pečú perníčky, vyrábajú vianočné ozdoby či pozdravy, ktoré budú za dobrovoľný príspevok ponúknuť návštevníkom. Zisk z predaja bude venovaný Nadácii Návrat. Najväčším lákadlom akcie je však premietanie kultovej rozprávky Perinbaba o 17:00 priamo pod holým nebom, v Kine v bazéne.

ŽIJEME SPOLU

22.12.2015 o 16:30 hod., Komunitné centrum Fončorda

Bystričania ukážu, že majú srdce. V Komunitnom centre Fončorda sa chystá vianočná kapustnica pre ľudí v núdzi, osoby a rodiny, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácií (bezdomovci, seniori, rodičia na materskej dovolenke, osamelí ľudia…) a intaktnú spoločnosť, ktorá sympatizuje s ľuďmi so zdravotným postihnutím.

HC '05 – MHC MARTIN

22. decembra 2015 o 17:30 hod., Zimný štadión

V utorok podvečer nastúpia banskobystrickí barani, aby si na domácom ľade zmerali sily s Martinčanmi. Zápas svojich obľúbencov si nenechá ujsť žiadny správny hokejových fanúšik spod Urpína.

VEČER SPOLOČENSKÝCH HIER

22. decembra 2015 o 18:00 hod., Klub 77

Večer spoločenských hier sa bude konať raz mesačne, v utorok. Návštevníci si budú môcť so svojimi priateľmi, alebo s úplne cudzími ľuďmi zahrať akékoľvek spoločenské hry, ktoré si prinesú, alebo si vberú z ponúknutých. Každému večeru bude dominovať jedna hra a víťazi z každého „stola“ sa na konci večera stretnú v spoločnom finále.

YNÉ VIANOCE 2015

25.12.2015 o 18:45 hod., Klub 77

Oiaty ročník benefičního hudobného minifestivalu, Za 5 rokov sa pomohlo napr. detskému domovu, onkologickému oddeleniu v nemocnici, či slobode zvierat. Tento sa organizátori rozhodli ostať u psíkov a výťažok poputuje do útulku v Piešťanoch. Tešiť sa môžete na kapely From Our Hands (BA), Tyshe (MT), Mystery of 19 October (BB), Hard to Say (BB), Dane Overton (AUS).

ŠTEFÁNSKA VIDEO OLDIES RUDA TUČEKA

26. decembra 2015, Ministry of Fun Banská Bystrica

Štefánsky večer si môžete naplno vychutnať v známom banskobystrickom klube Ministry of Fun. Počas akcie Štefánska video oldies Ruda Tučeka budú návštevníkom hrať do tanca a zábavy Rudo Tuček a hosť.

ALKOHOL PÁRTY

26. decembra 2015, Tartaros Club

Pokračovanie úspešnej nasávačky na Štefana. Vystúpia ABBa (chlast rock), Hasiaci Prístroj (punk legend/BB), Sitňan (punk legend / ZnH), Konflikt (punk legend/SK), Pentagramček (satan pop folk) + support.

TRAJA TUČNIACI A POTOPA SVETA

27. decembra o 16.00 hod., BDNR

Nemáte plány, kam by ste skočili cez víkend s vašimi ratolesťami? Traja tučniaci a potopa sveta od Ulricha Huba je hravá klauniáda o silnom priateľstve, pre deti od šesť rokov.

PASTIERSKE VIANOCE

27.12.2015 o 18­.00 hod., Kostol Panny Márie Pomocnice, Tatranská

Fanúšikovia tradícií a ľudového umenia by mali zbystriť pozornosť. Už čoskoro sa v Banskej Bystrici dočkajú krásnej akcie Pastierske Vianoce. Prinesie so sebou ľudovú slovesnosť a zvyklosti Vianoc v podaní súborov zo stredného Slovenska.

OCEÁN

27.12.2015 o 20­.00 hod., RC Tartaros

Kultová kapela so svojimi nesmrteľnými hitmi sa opäť vracia na koncertné pódia. Svojou zastávkou nás pocti aj v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež:

Atmosféra najkrajších sviatkov sa krásne vystupňuje: PREHĽAD najväčších vianočných lákadiel v Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM