Jakub Forgács Správy

Veľkonočné trhy v Bystrici predo dvermi. Obľúbenú akciu obohatí špeciálne podujatie

Tradičné veľkonočné trhy vypuknú pod Urpínom už o pár dní. Okrem kraslíc, korbáčov, dobrôt a remeselných výrobkov ponúknu aj čosi iné!

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Bystrici predo dvermi. Obľúbenú akciu obohatí špeciálne podujatie
35
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrické Námestie SNP ožije 4. apríla veľkonočnými trhmi, čo je predzvesťou obdobia Veľkej noci, ktorá je v kresťanstve najdôležitejším cirkevným sviatkom.

Ako informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, obyvatelia i návštevníci mesta pod Urpínom sa môžu tešiť na širokú ponuku výrobkov s veľkonočnou tematikou, ale aj na dobré jedlo či nápoje.

Stánky s remeselníckymi výrobkami ponúknu každý deň od 9:00 do 19:00 ľudovo-umelecké predmety z kože, dreva a šúpolia. Nebudú chýbať ani farebné kraslice, pletené korbáče, prútené výrobky či kvetinové ikebany. Súčasťou trhov budú i stánky s medovníkmi, pekárenskými a cukrárenskými dobrotami, medom, medovinou, cukrovinkami a produktmi z včelieho vosku. Stánky s veľkonočnými pochutinami zasa ponúknu langoše, trdelníky či chlebové posúchy. Veľkonočné trhy potrvajú do 12. apríla.

Veľkej noci v Banskej Bystrici budú venované aj aprílové Potulky mestom, ktoré sa uskutočnia 9. apríla o 14:00, zraz účastníkov je pri Mariánskom stĺpe na Námestí SNP. Dozvedia sa, čím boli zaujímavé veľkonočné oslavy v minulosti a v čom sa líšili od zvykov v okolitých obciach a iných regiónoch Slovenska.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z minuloročných veľkonočných trhov!

Veľkonočné trhy na bystrickom námestí v OBRAZOCH
35
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM