Jakub Forgács Rôzne

Veľké zmeny v MHD i obnova bystrickej pamiatky za milión: Preštudujte si to naj, čo priniesol týždeň!

V Banskej Bystrici a okolí priniesol mnoho zaujímavého aj tretí decembrový týždeň. My sme sa pozreli na udalosti a správy, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov. Pozrite si prehľad najklikanejších tém na našom spravodajskom portáli za uplynulý týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v MHD i obnova bystrickej pamiatky za milión: Preštudujte si to naj, čo priniesol týždeň!
Zdroj: Dnes24.sk

Cestujúci v banskobystrickej MHD musia rátať so zmenami, ktoré by nemali prehliadnuť. Niekde nové spoje pribudli, inde sa zlúčili, či sa zmenili časy odchodov. Nové pomenovanie dostali aj viaceré zastávky MHD – Cestujúci v bystrickej MHD, pozor na novinku v meste: Zastávkam sa zmenili názvy!

Kreslo hlavy mesta už bývalý primátor Peter Gogola odovzdal svojmu nástupcovi Jánovi Noskovi. To, že by chcel opäť pokračovať v práci v štátnom podniku Lesy SR, naznačil už krátko po ustanovujúcom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Jeho pozíciu však medzičasom zrušili. Čítajte viac – Exprimátor Gogola zvažuje čo ďalej: Jeho predošlý flek v štátnom podniku zrušili!

Desiatky stánkov s tradičnými dobrotami či remeselnými výrobkami zaplnili centrum mesta. Na banskobystrickom Námestí SNP tak vládne čulý ruch. Pozrite si zábery – Vianočné trhy lákajú Bystričanov aj cezpoľných: Pozrite si FOTO a VIDEO z námestia

Svojho nástupcu už spoznaj aj odchádzajúci prednosta Mestského úradu Miroslav Rybár. Primátor Ján Nosko vybral na lákavý flek právnika obchodnej spoločnosti Martina Adamca. Takéto boli jeho prvé slová vo funkcii – Novým prednostom Mestského úradu sa stal právnik: Prvé rozhodnutia urobí až po dôkladnej analýze úradu

Známe rekreačné a turistické stredisko neďaleko Banskej Bystrice špeciálne predstavovať netreba. Mnohí však možno ani netušia, prečo sa Králiky nazývajú tak, ako sa nazývajú – Obec neďaleko Bystrice s nevšedným názvom: Uhádnete, odkiaľ Králiky získali pomenovanie?

Ak ste si boli na Námestí SNP, kúpiť vianočné dobroty alebo sladký punč, mohli ste tam naraziť aj na primátora Nosko, ktorý na pár hodín vymenil úradovanie za flek v stánku. Ponúkal Primátorský punč, ktorého predajom sa vyzbierali peniaze na dobrú vec – Primátor sa postavil do stánku na vianočných trhoch: Za tri hodiny dokázal predať 150 litrov punču

Bystričania dostali vianočný darček v predstihu. Vzácna pamiatka, ktorá už desaťročia chátra, konečne prejde rekonštrukciou. Pozrite, kedy by sa mohla začať – Chátrajúca pamiatka sa dočká obnovy: Na záchranu kaštieľa Radvanských poskytne vláda milión eur!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM