Jakub Forgács Rôzne Správy

Veľké taktické cvičenie hasičov. Boj s rozsiahlym lesným požiarom na Donovaloch

Evakuácia z lanovky či vrtuľníkom aj kyvadlová doprava vody z vodnej nádrže Motyčky. Na Donovaloch onedlho zažijeme veľký zásah hasičov!

Ilustračný obrázok k článku Veľké taktické cvičenie hasičov. Boj s rozsiahlym lesným požiarom na Donovaloch
Zdroj: TASR

„Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici organizuje dňa 6. októbra 2016 v katastrálnom území obce Donovaly taktické cvičenie Donovaly 2016, zamerané na likvidáciu rozsiahleho lesného požiaru v ťažko dostupnom teréne, evakuácie osôb z ohrozených objektov a dopravu vody,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

Čítajte tiež: FOTO: Bystrica ožíva farbami jesene. Nádhera zachytená v uliciach mesta

Ako ďalej spomenul, taktické cvičenie bude zamerané na precvičenie súčinnosti Hasičského a záchranného zboru, dobrovoľných hasičských zborov obcí, zložiek IZS a vybraných právnických osôb vrátane ich vzájomnej spolupráce s riadiacim štábom KR HaZZ BB pri likvidáciu požiaru v ťažko prístupných miestach a terénoch so zameraním na nasadzovanie potrebných síl a prostriedkov v katastrálnom území obce Donovaly.

„Zároveň bude vykonaná aj diaľková a kyvadlová doprava vody z vodnej nádrže Motyčky, evakuácia figurantov z lanovky v súčinnosti s Horskou záchrannou službou ako aj evakuácia osôb v podvese vrtuľníka Ministerstva vnútra SR,“ povedal Piater.

„Počas taktického cvičenia bude slávnostne odovzdané do užívania veliteľsko-štábny automobil Mercedes-Benz Arocs,“ dodal hovorca so slovami, že bude slúžiť ako pracovisko riadiaceho štábu a umožňuje vytvorenie optimálnych podmienok pre riadenia zásahu priamo z miesta mimoriadnej udalosti.

Pozrite si v bohatej fotogalérii aj pestré zábery z ulíc mesta, zachytené začiatkom októbra!

Čítajte tiež: Čo všetko ponúkne najbližší týždeň? 10 lákavých akcií priamo v Bystrici

V OBRAZOCH: Keď Bystrica začne hrať farbami jesene
60
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM