Jakub Forgács Rôzne

Veľké oceňovanie na UMB: Táto profesorka dostala najvyššie vyznamenanie, študentka mimoriadnu cenu

Vyučovanie sa pod Urpínom oficiálne začalo už aj vysokoškolákom. Na Univerzite Mateja Bela (UMB) sa vo veľkom odmeňovalo hneď v úvode nového akademického roka. Ten prišiel otvoriť minister školstva Peter Pelĺegrini osobne.

Ilustračný obrázok k článku Veľké oceňovanie na UMB: Táto profesorka dostala najvyššie vyznamenanie, študentka mimoriadnu cenu
Zdroj: TASR

Pri príležitosti začínajúceho sa nového akademického roka 2014/2015 na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici udelila rektorka univerzity Beata Kosová najvyššie vyznamenanie Plaketu UMB za celoživotné dielo Milote Vetrákovej, vysokoškolskej profesorke na Ekonomickej fakulte UMB a súčasnej prorektorke. Rektorka ďalej udelila 21 zamestnancom univerzity zlatú, striebornú a bronzovú medailu UMB a jednej študentke mimoriadnu cenu rektorky.

Ako v stredu informoval prorektor pre vzťahy s verejnosťou UMB Štefan Porubský, univerzita vstupuje do nového akademického roka s 309 akredito­vanými študijnými programami v bakalárskom, magisterskom/in­žinierskom a doktorandskom stupni štúdia, ktoré bude navštevovať 10 300 študentov. Počet študentov na UMB sa za posledné roky podarilo stabilizovať a ani v začínajúcom sa akademickom roku nedochádza k ich poklesu.

Vo funkcii ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR prvýkrát zavítal na pôdu UMB aj jej absolvent, minister školstva Peter Pellegrini. Navštívil Fakultu politických vied a medzinárodných vzťahov UMB, kde si prezrel priestory Centra excelentnosti krízového riadenia, zameraného na simuláciu a prognostiku v oblasti medzinárodnej a národnej bezpečnosti a riešenia krízových situácií, ako aj Konfuciovu učebňu na vyučovanie čínskeho jazyka.

Na UMB sa začal nový školský rok
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM