Jakub Forgács Správy Samospráva

Veľké obnova bystrických športovísk. Dočkajú sa multifunkčné ihriská aj telocvične

Počas vyučovania slúžia žiakom, poobede verejnosti. Počas letných prázdnin prešlo stavebnými úpravami niekoľko školských areálov. To však nemá byť všetko.

Ilustračný obrázok k článku Veľké obnova bystrických športovísk. Dočkajú sa multifunkčné ihriská aj telocvične
5
Galéria

Počas letných prázdnin prešlo stavebnými úpravami niekoľko školských areálov. „Pri ZŠ Ďumbierska sa vďaka financiám vo výške 32 400 eur upravilo okolie multifunkčného ihriska položením zámkovej dlažby, vybudovaním prístupového chodníka i schodov, pribudla prenosná futbalová brána či striedačka. Aj doasfaltovanie existujúceho športoviska za budovou ZŠ Sitnianska rozšíri ponuku športových aktivít a možností zahrať si hádzanú, volejbal i basketbal. Celková investícia 20 400 eur počíta aj s dodávkou lavičiek a hádzanárskych bránok,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

„V mestskom rozpočte sme na účely revitalizácie športovísk v areáloch škôl vyčlenili 200 000 eur. K ďalším projektom, ktoré plánujeme realizovať do konca roka, pribudne multifunkčné ihrisko pri Základnej škole Slobodného slovenského vysielača a ZŠ Spojová. Na ihrisku Základnej školy SNP 20 pripravujeme výmenu trávnatej plochy,“ hovorí prednosta MsÚ Martin Adamec.

Moderným multifunkčným areálom s futbalovým, hádzanárskym, volejbalovým ihriskom a doskočiskom sa už dva roky môže chváliť ZŠ Moskovská. Slúži žiakom základnej školy v čase vyučovania i mimo neho. Z dlhodobého hľadiska počíta mesto s dobudovaním komplexného športového areálu pri ZŠ Radvanská, ktoré bolo kvôli finančnej náročnosti rozdelené do niekoľkých etáp. Tou prvou bolo vytvorenie už existujúceho multifunkčného ihriska určeného na futbal, volejbal, nohejbal i tenis. V rámci druhej sa v budúcnosti počíta s vytvorením atletického oválu.

Výraznou rekonštrukciou prechádza v týchto dňoch aj telocvičňa v bývalej Základnej škole na Magurskej ulici, ktorá je v správe Záhradníckych a rekreačných služieb. Investícia z mestského rozpočtu vo výške 200 000 eur skvalitní priestor spĺňajúci parametre pre volejbal, basketbal, florbal i futbal.

„Po výmene okien a elektriny sa v súčasnosti zameriavame na odstránenie starej podlahy a vyčistenie celej plochy. Následne sa začne s kladením nových roštov a finálneho povrchu. Ide o kvalitnú certifikovanú podlahu, ktorú uznávajú basketbalové, volejbalové, florbalové či futbalové zväzy. Počas zimy tu budú môcť trénovať najmä športové kluby, naša futbalová mládež, ale aj verejnosť. Do budúcna plánujeme vybudovať menšiu tribúnu, obnoviť pre športovcov zázemie a šatne,“ dopĺňa Ivan Šabo, riaditeľ ZAaRES-u.

V OBRAZOCH: Bystrické športoviská prechádzajú obnovou
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM