Jakub Forgács Kultúra

Veľké finále súťaže Bystrické tóny: Porota plná známych mien vybrala víťazov!

Skupina Poison Candy, speváčka kapely Stripless Diana Hokšová a spevák Ján Svetlan Majerčík sa stali v jednotlivých kategóriách víťazmi prvého ročníka autorskej hudobnej súťaže Bystrické tóny. Súťaž sa konala počas víkendu v Klube 77 v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Veľké finále súťaže Bystrické tóny: Porota plná známych mien vybrala víťazov!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako uviedla manažérka súťaže Andrea Pivarčiová, do finále sa dostalo celkom 15 skupín a sólistov. O víťazoch rozhodla porota v zložení Lenka Dusilová, Martin Valihora, Oľga Záblacká, Janka Kozáková, Peter Dobrík, Roman „Galo“ Galvánek, Rastislav Škrinár a Atila Béreš. Udelená bola tiež cena za najlepšiu skladbu, ktorú získal kapela Stripless za pesničku Uprostred chaosu a za najlepší text v pesničke Deti bol ocenený bol aj spevák kapely Humanoid Ivo Gál.

Víťazi jednotlivých kategórií získali možnosť nahrať singel v profesionálnom nahrávacom štúdiu pod vedením hudobného producenta. Skladby oficiálne vyjdú na kompilačnom CD, ktoré bude odprezentované v slovenských médiách.

Keďže prezentácia kapiel bola na vysokej úrovni, porota sa rozhodla udeliť aj dve špeciálne ceny. Speváčke Dorote Kluvalcovej za uveriteľnosť a kapele Peacock ball za najlepšie koncertné prevedenie. „Kapely ma inštrumentálnej a aj po autorskej stránke naozaj prekvapili. Rozhodovanie poroty bolo dosť ťažké, radili sme sa až dve hodiny,“ uviedla organizátorka súťaže Janka Kozáková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM