Jakub Forgács Správy

Veľká odstávka elektriny v 3 obciach pri Bystrici. Pocíti ju približne 1300 odberných miest

Plánované vypilovanie a orezávanie drevín a porastov v ochrannom pásme vedenia vysokého napätia je dôvodom veľkej odstávky elektriny. Čítajte kde a kedy!

Ilustračný obrázok k článku Veľká odstávka elektriny v 3 obciach pri Bystrici. Pocíti ju približne 1300 odberných miest
5
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvateľov obcí Tajov, Riečka a Králiky v Banskobystrickom okrese čaká vo štvrtok (17.5.) veľká odstávka elektriny. Potrvá od 7:00 do 17:00 a pocíti ju približne 1300 odberných miest. V pondelok o tom informoval Miroslav Gejdoš, hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD), Žilina.

„Dôvodom je plánované vypilovanie a orezávanie drevín a porastov v ochrannom pásme vedenia vysokého napätia. Prevádzkovateľovi distribučnej sústavy, ktorým je SSD, zrealizuje piliarske práce externý dodávateľ,“ uviedol Gejdoš.

Energetici takto zvýšia bezpečnosť dodávky elektriny a znížia riziko porúch spôsobených kontaktom stromov alebo konárov s vodičmi. Aby nedošlo k ohrozeniu zdravia pracovníkov, ktorí sa budú pohybovať s potrebnou výbavou a mechanizmami v blízkosti vedenia, je nevyhnutné na niekoľko hodín vypnúť prúd.

„Ak sa počas plánovaných prác nevyskytnú žiadne komplikácie, pracovníci SSD urobia všetko preto, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. Dotknutých odberateľov však žiadame o trpezlivosť a náležitú prípravu,“ dodal Gejdoš.

Zoznam konkrétnych adries zasiahnutých odstávkami možno nájsť webe spoločnosti v časti Plánované odstávky alebo na úradných tabuliach či internetových stránkach obcí.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM