Ľubomír Hudačko Správy

Veľká dopravná akcia na cestách: Preštudujte si, na čo si posvietia policajti

Posvietia si na nás! Veľká akcia chystaná na vodičov, no nielen, potrvá celý týždeň a je nutné pripraviť si buď peňaženky, alebo vopred dávať bacha na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Pozrite si, na čo muži zákona budú dbať.

Ilustračný obrázok k článku Veľká dopravná akcia na cestách: Preštudujte si, na čo si posvietia policajti
Zdroj: TASR

Policajti si tento týždeň posvietia na to, ako vodiči používajú bezpečnostné pásy a detské sedačky. Kontrolovať budú aj rýchlosť, alkohol za volantom a iné porušenia pravidiel cestnej premávky. Kontrole sa nevyhnú ani chodci, cyklisti a motorkári.

Celoslovenskú dopravno-bezpečnostnú akciu, ktorá sa začína dnes a potrvá do 16. marca, organizuje medzinárodná stavovská organizácia Tispol, združujúca služby dopravnej polície európskych štátov.

„Snahou polície je každoročne znížiť počet dopravných nehôd a minimalizovať zranenia na cestách. Bezpečnosť v aute by mala byť prvoradá,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Zdôraznila, že prepravovať najmä malé deti, novorodencov bez autosedačiek, prípadne položených len na kolenách rodičov, je mimoriadne nebezpečné.

„Polícia preto opäť pripomína najmä rodičom, vodičom i pasažierom, aby sa v aute riadne pripútali. Za bezpečnosť detí v aute zodpovedá nielen vodič, ale tiež osoba, ktorá ich sprevádza,“ apeluje Baloghová. Pripomenula, že deti s telesnou výškou menšou ako 150 centimetrov sa smú prepravovať v aute v autosedačke, v ktorej sú riadne pripútané. „Rozhodujúca je výška a potom aj hmotnosť dieťaťa,“ zopakovala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM