Michal Majer Iné športy

Veľká cena SNP opäť v Bystrici

Na zimnom štadióne v Banskej Bystrici dnes pokračuje dvojdňová súťaž v krasokorčuľovaní jednotlivcov v kategórii mladší žiaci a juniori do 18 rokov. Ide o celoslovenské preteky s názvom Veľká cena SNP, ktoré sa po dvoch rokoch opäť konajú v meste pod

Súťaže sa zúčastnili krasokorčuliari z celého Slovenska vo veku od 6 do 18 rokov. Mladšie kategórie majú predpísaný krátky program len na jednu hudbu, staršie ročníky absolvujú okrem krátkeho dvojminútového programu aj voľnú jazdu. V tanci musia zakomponovať technické prvky ako sklzy, skoky na ľade, piruety, skočené piruety, kroky a špirály. Povinnou jazdou v kategórii skoky sú axel, axel – tulup, rittberger, lutz, lutz – rittberger a flip.

Porota hodnotí okrem technickej stránky aj spôsob prevedenia a celkovú zostavu tanca. „Po akomsi dvojročnom útlme sa opäť podarilo oživiť krasokorčuľovanie, a to nielen na Slovensku, ale hlavne v Banskej Bystrici. Máme veľmi dobrých žiakov, najmä dievčatá, ktoré chcú trénovať a baví ich to. S chlapcami je to už ťažšie, predsa len prím hrá hokej, takže v tomto smere nie je veľký výber,“ zhodnotila záujem o tento šport trénerka Zuzana Babiaková z krasokorčuli­arskej školy Iskra. Na víťazov čakajú okrem pohára a vecných cien aj cenné body, ktoré sa šampiónom pripíšu do celkového hodnotenia v Slovenskom pohári v krasokorčuľovaní.

moo Foto: iskrabb.sk

Veľká cena SNP opäť v Bystrici
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM