Jakub Forgács Správy

Vedenie Bystrice aktívne na Facebooku: Nosko ako fanúšik baranov, čo zarezonovalo u viceprimátora Turčana?

Sociálne siete sa stali súčasťou života aj veľkého množstva Bystričanov. Výnimkou nie sú ani primátor Ján Nosko či viceprimátor Martin Turčan. Pozrite, aký majú názor na využívanie Facebooku a čo na ňom sami zdieľajú.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie Bystrice aktívne na Facebooku: Nosko ako fanúšik baranov, čo zarezonovalo u viceprimátora Turčana?
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický primátor Ján Nosko profil na Facebooku využíva denne na komunikáciu s občanmi. Hoci nemôže nahradiť osobný kontakt s ľuďmi, vyhovuje mu rýchly spôsob šírenia a zdieľania informácií.

Fanúšik baranov

„Je to výborná možnosť, ako sa priblížiť k ľuďom a komunikovať s nimi o ich problémoch. Na druhej strane môžem ukázať, čo robíme, na čom pracujeme a čo sa nám už podarilo,“ konštatoval Ján Nosko.

Medzi jeho posledné statusy patrí štart celomestskej akcie Za krajšie mesto, ktorá sa v Banskej Bystrici už po 20. raz začala v piatok (1.4.). Pripojil k nemu aj fotografiu. „Upratali sme Pod Rybou. Štart sprevádzala dobrá nálada, pekné počasie a radosť z toho, že môžeme prispieť k skrášleniu nášho okolia. Upratovania sa chopili aj žiaci zo Základnej školy Golianova, rybári, záhradkári i zamestnanci mestského úradu. Výsledok je viditeľný,“ uviedol primátor na sociálnej sieti.

V piatkový podvečer zavesil aj pár slov k udalosti, ktorou v súčasnosti žije športová verejnosť v meste pod Urpínom. „Posledné sekundy dnešnej drámy? S dobrým koncom? Chlapci, držíme prsty, do toho!,“ napísal Nosko v statuse k semifinálovému duelu banskobystrických hokejistov HC'05 iClinic s úradujúcim majstrom HC Košice, ktorý sa odohrával na domácom ľade.

Nosko pridáva statusy osobne, ale „keďže pracujeme v tíme, tak aj prostredníctvom mojich najbližších spolupracovníkov“.

Turčan: Niekedy prevládnu emócie

Druhý viceprimátor Banskej Bystrice Martin Turčan je na Facebooku už od začiatku, asi sedem rokov a tvrdí, že bez dennej online komunikácie si už dnes nevie svoju prácu predstaviť.

„Je to výrazne rýchlejšia a hromadnejšia forma komunikácie, kde mi chodia rovno podnety aj s fotografiami, čo občanov trápi a potrebujú riešiť. Komentujú to i ostatní na sieti, a tak spoznám ich názory. Viem im hneď odpovedať. Buď to vybavím alebo posuniem ďalej a ak to nejde riešiť, odpíšem prečo,“ priblížil Turčan. Myslí si, že vedenie banskobystrického magistrátu je v tomto dosť akčné.

Podľa neho pri osobných rozhovoroch s neznámymi ľuďmi, komunikácia niekedy viazne, sú uzavretí do seba, ale na sociálnej sieti majú chuť komunikovať.

„Niekedy prevládnu aj emócie, najmä po večeroch. Pokiaľ to nie sú nejaké až vulgárne reakcie, určite vždy reagujem,“ dodal viceprimátor.

Jeho posledné statusy sa týkali postreleného psíka. „Brok sa uzdravil a je z neho riadny fešák. Na základe nášho podaného trestného oznámenia, idem vypovedať na políciu.“

Prišli mu aj reakcie ako napríklad: „Palec hore Martin, pred mesiacom som ti poslala stav cesty v jednosmerke na Moskovskej a dnes po dierach ani chýru, ani slychu. Ďakujem v mene všetkých obyvateľov.“

Čítajte tiež:

Má už stovky rokov a pohnutú históriu… Potulky mestom odhalia ďalšie zaujímavosti z Bystrice

Ak radi šliapete do pedálov, zbystrite: Bicyklovanie po Bystrici vám môže priniesť atraktívne ceny!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM